Erkekler kadınları anlamıyor

Erkekler kadınları anlamıyor

'Erkekler kadınların duygularından anlamıyor' klişesi bilimsel olarak kanıtlandı.

2013.04.17 09:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:32 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Erkekler kadınları anlamıyor

Almanya'da yapılan bir araştırma kadın-erkek ilişkilerinin en büyük problemini bilimsel olarak izini sürmeye çalıştı.


Araştırmacı Boris Schiffer, "erkekler kadınların duygularını anlamakta gerçekten sıkıntı çekiyor mu?" sorusuna yanıt bulabilmek için araştırma başlattı.

Bochum şehrindeki LWL-University Hospital'da gerçekleştirilen araştırma 21-52 yaşları arasında 22 erkek üzerinde denendi. Yaş ortalamaları 36 olan erkeklerin ilk olarak fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme tarayıcısında (fMRI) beyin haretketleri incelendi.

İkinci aşamada ise erkeklerden, yarısı kadınlara yarısı erkeklere ait olan 36 çift göze bakıp duygularını tahmin etmesi istendi. Pozitif, nötr ve negatif duyguları betimleyen göz fotoğraflarını, erkeklerden 'güvensiz' 'korkmuş' gibi sıfatlarla en iyi şekilde yansıttıkları duyguları anlatması istendi.

Araştırma sonucunda erkeklerin kadınların gözlerindeki duyguları tahmin etmekte zorlandıkları ve daha fazla zaman harcadıkları ortaya çıktı.

Bu sonucun yanı sıra erkeklerin beyninde kadın ve erkek gözlerine bakarken farklı hareketler gözlendi. Erkeklerin, beynindeki duygu, empati ve korku gibi duyguların üretildiği amygdala bölgesinin erkeklere ait gözlere baktığında daha güçlü bir tepki verdiği gözlemlendi. Bu bölgelerde erkeklerin kadın gözlerine baktığı takdirde dikkat çekici bir hareketlenme kayda geçmedi.

Araştırmanın sonucunda 'erkeklerin kadınların duygularını anlamakta zorluk çektiği' öne sürüldü.

Araştırma, açık kaynaklı bilimsel makale yayınlayan Plos One sitesinde yayımlandı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 09:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:32 - HABER MERKEZİ
A