Erkek çocuk istiyoruz çünkü...

Erkek çocuk istiyoruz çünkü...

ABD'de yapılan bir araştırmada çiftlerin büyük bir çoğunluğu ilk çocuklarının erkek olmasını istedikleri ortaya çıktı. Çiftler erkek çocukların yetiştirilmesinin "daha az zor iş" olduğunu düşündükleri için tercih ettiklerini söyledi.

2013.04.17 17:03 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:03 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Erkek çocuk istiyoruz çünkü...

Amerikalıların hemen hemen yarısı ilk çocuklarının erkek olmasını istiyor. Para tasarrufu ile ilgili web sitesi couponcodes4you'nun yaptığı araştırmada 2129 yeni evlenmiş çiftlere çeşitli sorular soruldu. Araştırma sonunda katılımcıların yüzde 47'si ilk çocuklarının erkek olmasını istediklerini söyledi. Bu yanıtı verenlerin gerekçesi ise erkek çocukların "daha az zor iş" olduğu.


Sadece yüzde 21'i ilk çocuklarının kız olmasını isterken yüzde 32'si ise herhangi bir tercih belirtmedi.

İlk çocuklarının erkek olmasını isteyenlerin yüzde 63'ü erkek. Sadece erkeklerin yüzde 11'i ilk çocuk olarak kızı tercih eettiğini belirtti. İlk çocuğunu erkek isteyen çiftlerin çoğunluğunun bu isteklerinin altında cinsiyet farklılığı yatıyor. Erkek isteyenlerin yüzde 45'i erkek çocuk sahibi olmanın kız çocuk sahibi olmaya göre "daha az zor uğraş" olarak gördükleri tespit edildi.

Öte yandan üçte biri erkek çocuk istediğini söyledi çünkü erkek büyüdüğünde, küçük kardeşlerine daha iyi göz kulak olacağı düşüncesi öne çıkıyor.

Yüzde 19 oranında katılımcı da erkek çocuğun soyadını taşıyacağı için ilk çocuk olmasını istiyor. Ama erkek çocuk ilk tercih sebebi olsa da çiftler kız çocuklarını da göz ardı etmiyor. Yüzde 37'si ikinci çocuğun kız olmasını istiyor. Araştırmadan çıkan sonuca göre ilk çocuklarının kız olmasını isteyen çiftler, ikinci de kız olunca kız kardeşine rol model olacağı için tercih ediyor.

Araştırmayı yapa sitenin yöneticisi Mark Pearson bulguların şaşırtıcı olduğunu söylüyor. Pearson'a göre cinsiyet farklılıklarının hala gündenmde olduğunun altını çizerek çiftler için çocukların sağlıklı olmasının cinsiyetlerinden daha önemli olduğunun farkında olmasını dilediğini söyledi.

Ancak araştırmaya katılanların yüzde 95'i öncelikli beklentilerinin çocuklarının sağlıklı doğması olduğunu belirtti. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:03 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:03 - HABER MERKEZİ
A