Erkan Baş'tan kendisini eleştirenlere cevap
Katıldığı bir televizyon programında giydiği kazağın fiyatıyla eleştirilerin hedefi olan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş konu hakkında konuştu. Baş, "Uzun zaman önce aldığım bir kazak. Fiyatı 7-8 kat artmış. Ama yurttaşın siyasetçiyi sorgulaması önemli bir kazanım. Şükürler olsun ki bizim tartışılacak tek şeyimiz kazağımız" ifadelerini kullandı.
2023.02.01 12:23 - Son Güncellenme: 2023.02.01 12:24 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş giydiği kazak nedeniyle günlerdir sosyal medyanın gündeminde. Baş'ın giydiği ve bin 500 TL olduğu iddia edilen kazak tartışmaları da beraberinde getirdi. İktidara yakın isimler de, TİP liderini 'kazak' üzerinden hedef aldı.
ERKAN BAŞ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Erkan Baş tartışmalara Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında yanıt verdi. "Kazağa bin 500 lira vermedim" diyen Baş, "Uzun zaman önce almıştım. 'O kazak AK Parti iktidar olunca kaç liraydı, şimdi kaç lira' diye sorgulanmasını isterdim. 7-8 kat artmış" ifadelerini kullandı.
"ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ TARTIŞILACAK TEK ŞEYİMİZ KAZAĞIMIZ"
TİP lideri şöyle devam etti; "Ama yurttaşın siyasetçiyi sorgulaması önemli bir kazanım. Şükürler olsun ki bizim tartışılacak tek şeyimiz kazağımız."

NE OLMUŞTU?
geçtiğimiz günlerde bir radyo programına katılan TİP Başkanı Erkan Baş'ın program sonrasında çektirdiği fotoğraf sosyal medyada paylaşılınca olanlar oldu. Baş, giydiği kazağın markası nedeniyle sosyal medya kullanıcılarının hedefi oldu.
Kazağın hem Amerikan markası olması hem de fiyatının 1500 TL olması eleştirilirken, Erkan Baş'ın bu kazağı giymesi "Sosyalist Erkan Baş'ın üstünde kapitalist kazak" yorumlarına neden oldu.