Erdoğan'ın anayasa önerisine MHP'den yanıt

Erdoğan'ın anayasa önerisine MHP'den yanıt

MHP'li Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabakata varılan maddelerin bu yasama döneminde çıkartılmasına yönelik önerisine yanıt verdi.

2013.07.11 13:02 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:02 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan'ın anayasa önerisine MHP'den yanıt

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabakata varılan maddelerin bu yasama döneminde çıkartılmasına yönelik önerisine ilişkin, "Konuyla ilgili partimizin organları bir değerlendirme yapacak. Ondan sonra konuya ilişkin açıklama kamuoyuna yapılacak" dedi.

Şandır, AA muhabirinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabakata varılan 48 maddenin bu yasama yılında çıkartılması konusunda, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere yaptığı çağrıya ilişkin sorusunu cevaplandırdı.yu yanıtladı.

Yeni bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Şandır, "Şu aşamada bir şey söylememiz mümkün değil. Komisyon üyesi arkadaşlarımız var, Başkanlık Divanımız var. Konuyla ilgili partimizin organları bir değerlendirme yapacak. Ondan sonra konuya ilişkin açıklama kamuoyuna yapılacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Memur-Sen'in iftarında yaptığı konuşmada, yeni anayasayı oluşturma çalışmaları çerçevesinde, TBMM'deki siyasi partilerin 48 madde üzerinde mutabık kaldığını anımsatarak, "Nasıl bu ara Meclis başlıyor çalışmaya, gece yarısına kadar devam ediyorsa siz de başlayın çalışmaya günde en az 10-15 saat çalışın. Bu yaz mevsimi içerisinde gelin şu anayasa işini halledin. Ben arkadaşlarıma bu noktada gerekeni söyleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.11 13:02 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:02 - HABER MERKEZİ
A