Erdoğan Gazze'ye gidecek

Erdoğan Gazze'ye gidecek

Abbas'ın Erdoğan'ın ziyaretine karşı olduğu yönündeki haberler yalanlandı.

2013.04.15 21:52 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:53 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan Gazze'ye gidecek

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenen Gazze ziyaretini, gelecek ay sonunda gerçekleştireceğini açıklamasının yankıları sürüyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bu ziyarete karşı olduğu yönündeki haberler, Filistin diplomatik kaynaklarınca bir kez daha reddedildi.

Filistin kaynakları, Mahmud Abbas'ın, Başbakan Erdoğan'ı ziyaretten vazgeçirmek için Türkiye'ye geleceği yönündeki haberleri de yalanladı.

Ancak, bu kaynaklar, Filistin Lideri'nin, 20 Nisan'daki Suriye Halkının Dostları grubu toplantısı için İstanbul'a geleceğini ifade ediyor.

Abbas'ın İstanbul'da Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesi de öngörülüyor.

Bu ziyaret gerçekleşirse, Abbas'ın aynı gün içinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor.

Filistin ve Türkiye arasındaki yakın dostluğu hatırlatan diplomatik kaynaklar, her Türk yetkilinin Filistin topraklarına ziyaretinin memnuniyetle karşılanacağını vurguluyor.

El Fetih ya da Hamas'ın değil Filistin Yönetimi'nin söz konusu olduğunun altını çizen kaynaklar, Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyareti sırasında Filistin yönetiminin meşruiyetine özen gösterilmesi beklentisinde...

Aksi takdirde, Filistin'deki bölünmüşlüğün derinleşebileceği ya da Hamas'ın Gazze'deki meşru yönetim olarak görüldüğü şeklinde yanlış bir algının oluşabileceği endişesi var.

Üzerinde durulan formüle göre, Abbas, Erdoğan'dan birkaç saat önce Gazze'ye giderek Filistin Devlet Başkanı olarak Başbakan Erdoğan'ı karşılayabilir, Gazze ziyaretinin ardından birlikte helikopterle Batı Şeria'daki Ramallah'a geçilebilir.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 21:52 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:53 - HABER MERKEZİ
A