Erdoğan'dan "Taksim Gezi Parkı" yorumu
Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı ile ilgili net konuştu.
2013.05.29 13:27 - Son Güncellenme: 2013.05.29 13:27 - Siyaset - HABER MERKEZİ
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. İşte birileri geliyor, -Taksim Meydanı'nda, Gezi Parkı'nda şöyle olmuş böyle olmuş-. Ne yaparsanız yapın; biz kararı verdik
Eğer tarihe saygınız varsa, önce o Gezi Parkı denilen yerin tarihi nedir, onu araştırın bakın. Orada tarihi yeniden ihya edeceğiz.
Orayı tamamıyla yayalaştırarak insanoğlunun emeğine sunacağız.
Şu anda Ak Parti iktidarı döneminde bakınız belli yaş gruplarında Türkiye genelinde diktiğimiz ağaç miktarı fidan 10 yaş 5 yaş grubu üzeri olmak üzere yaklaşık 2.5 milyardır.
Bu ağaçları bu iktidar dikiyor. Yeter ki ağaç dikme merakı olsun insanların. Onlara da yer tahsis ediyoruz. Al sana 500 bin metrekare alan. Gel burada ağaç dik; bedelsiz. Niye; biz çevreciyiz" dedi.