Erdoğan'dan otoyol ve köprü fiyatları müjdesi

Erdoğan'dan otoyol ve köprü fiyatları müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada, ''Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyunca herhangi bir artışa gidilmeyecek'' dedi.

2023.01.09 19:55 - Son Güncellenme: 2023.01.09 20:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan'dan otoyol ve köprü fiyatları müjdesi

Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan otoyol ve köprü ücretlerine 2023 yılı boyunca artış yapılmayacağını açıkladı.

"OTOYOL VE KÖPRÜLERE ZAM YOK"

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Bir de müjde vermek istiyorum. Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecektir.Kamu özel ortaklığıyla hayata geçen projelerimiz plan ve yatırım aşamasındayken birileri tarafından yalan, iftira, çamur atılarak engellenmeye çalışıldı. Halbuki bu model sayesinde kamu bütçesine yük getirmeden pek çok projeyi hayata geçirme imkanı bulduk.Hesapladığımızda milli gelirimize yaklaşık Osmangazi Köprüsü'nün 10 milyar dolar, İstanbul-İzmir Otoyolu 29 milyar dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli 7 milyar dolar, İstanbul Havalimanı'nın 80 milyar dolar katkısı olmuştur.Diğer projelerimizin her biri de bölgelerine ve ülkemize ciddi tasarruf sağlamaya, ekonomik değer üretmeye, insanımızın hayatını kolaylaştırmaya devam etmektedir'' dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2023.01.09 19:55 - Son Güncellenme: 2023.01.09 20:03 - HABER MERKEZİ
A