Erdoğan Arıca hayatını kaybetti

Erdoğan Arıca hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören ünlü teknik direktör Erdoğan Arıca, 58 yaşında yaşamını yitirdi

2012.04.10 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan Arıca hayatını kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Erdoğan Arıca, bu sabah hayata gözlerini yumdu. Aktif futbolculuğu döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynayan Arıca; Gaziantepspor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Samsunspor gibi takımlarda da teknik direktörlük yapmıştı. Şarkıcı Soner Arıca'nın ağabeyi olan Erdoğan Arıca, Kadir İnanır'ın da yeğeniydi.

Erdoğan Arıca, 24 Temmuz 1954'te Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986), Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer'de (1987-1989) forma giydi.

30 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Erdoğan Arıca, 1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başladı. Arıca, Dardanelspor, Aliağa, Samsunspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Hacettepe gibi çok sayıda takımı çalıştırdı.

Erdoğan Arıca, son olarak 2010-11 sezonun ilk 2 haftasında Karşıyaka'yı çalıştırmıştı.

TFF, baş sağlığı mesajı yayımladı
TFF'den yapılan açıklamada, ''Merhum Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz'' denildi. Açıklamada ayrıca, Arıca'nın futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeriyle ilgili bilgiler verildi.

Fenerbahçe baş sağlığı mesajı yayımladı
Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

''1971'de Malatyaspor ile adım attığı profesyonel futbol hayatında, en son 2010'da Karşıyaka teknik direktörü olarak görev yapan Sayın Erdoğan Arıca'nın ani vefat haberini üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. 1981-86 yılları arasında Fenerbahçemizin formasını da taşıyan eski milli oyuncuya Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Türk Futbol Ailesi'ne baş sağlığı dileriz.''

Galatasaray baş sağlığı mesajı yayımladı
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''Galatasaray'da bir dönem forma giymiş eski milli futbolcularımızdan, ligimizde yer alan pek çok takımda teknik direktör olarak görev alıp Türk futboluna yaşamı boyunca hizmet eden Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futboluna başsağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş başsağlığı mesajı yayımladı
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:
''Türk futboluna hem oyuncu hem de teknik adam olarak önemli hizmetlerde bulunan Erdoğan Arıca'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 1954 yılında dünyaya gelen ve 1971 yılında futbol hayatına başlayan Erdoğan Arıca, çeşitli takımlarda ve A Milli Futbol Takımı'nda forma giydi. Faal futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Arıca, Ümit Milli Futbol Takımı da olmak üzere çeşitli takımlarda görev yaptı. Türk futboluna hizmetleri ile daima hatırlanacak olan Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.''

Samsunspor cephesi
Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca'nın üç sezon takımlarını çalıştırdığını belirterek, büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

Yılmaz, Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla Türk futbol camiasına başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:
''Üç sezon takımımızda başarılara imza atan hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendik. Hocamızın kaybı, Türk spor camiasının da büyük kaybıdır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Türk futbolunun başı sağolsun''

Cavcav: Dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, vefat eden Erdoğan Arıca'ya kırmızı-siyahlı kulübün vefa borcu olduğunu belirterek, ''Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız'' dedi.

İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada Erdoğan Arıca'nın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra ''Daha uzun yıllar futbola hizmet verebilecek bir yaştayken aramızdan ayrılmasın çok üzücü'' diye konuştu.

Arıca'nın Gençlerbirliği'ne çok hizmeti ve katkısı olduğunu kaydeden Gençlerbirliği kulübü başkanı, şunları söyledi:

''2001 yılında, ilk defa bizimle çalışmaya başladığında, herkesin hatırlayacağı kötü bir sezon geçiriyorduk. O sezon takımı ligde bıraktığı gibi, sonraki yıllar başarılı olan kadronun kurulmasında da çok önemli katkıları olmuştur. Bu nedenle tüm Gençlerbirliği taraftarlarının kendisine minnet borcu vardır. Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun.''

Orduspor başsağlığı mesajı yayımladı
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmen, mor-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

''Orduspor'un efsanevi futbolcularından, hemşehrimiz, spor adamı ve başarılı teknik direktör Erdoğan Arıca'nın hayatını kaybettiği haberi, camiamızı derinden üzmüştür. Türk futbol kamuoyu Erdoğan Arıca'nın yokluğunu her zaman yaşayacaktır. Türk futbolu her zaman onun adını hatırlayacak ve onu saygı ile anacaktır.''

Türkmen mesajında, Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve Orduspor başta olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diledi.

Eskişehirspor baş sağlığı mesajı yayımladı
Eskişehirspor'dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Eski milli futbolcu, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'dan rahmet, ailesine ve Türk futbol camiasına baş sağlığı dileriz.''

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.04.10 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A