Erdoğan'a Uludere tepkisi

Erdoğan'a Uludere tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu...

2012.05.22 15:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan'a Uludere tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Erdoğan'a Uludere istihbaratı üzerinden yüklendi. İstihbaratın nereden alındığı tekrar tekrar soran Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel ağır eleştirler de bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

BİLGİSİZ VE BECERİKSİZ HÜKÜMET TERÖRÜ ÇÖZEMEZ
Terör sorununu toplumun desteğiyle çözülür. Tüm siyasi partiler ortak çaba harcamalı. Silahla olmuyor. 40 yıldır deniyoruz, çözülmüyor. İlk raporu biz yazdık. Bizim önerilerimizi eksik bulabilirsin, yanlış bulabilirsin. Bir de sen öneri getir. Destek verilecekse biz ona da varız. Biz bunları tartışıyoruz ülkede ne oluyor. 4 yiğidimizi daha toprağa verdik.

Şehit annelerine bizim gidip söyleyecek neyimiz var. Bir şehit ailesini taziye gittiğiniz de ağzınızı bıçak açmıyor. O aileler bu sorunu çözün diyorlar. Biz çözmeye hazırız. Bu sorunu çözse çözse CHP çözer. Şehitlerimize borcumuz var. Onları sadece anmak değil. Vicdani borcumuz var. Onlar ülkenin birliği için şehit oldular. Onlara borcumuz var. Bedeli kim ödüyor anneler ödüyor. Sorunu çözmüyoruz. Soruna kulak da kabartmıyoruz. Yazık değil mi bu insanlara. Bilgisiz ve beceriksiz bir hükümet bu sorunu çözemez.

ULUDERE'DE AİLELER İLE ALAY ETTİLER
28 Aralık 2011 tarihi, bizim tarihimiz de kara bir lekedir. Bu tarihte Uludere faciası yaşandı. Biz o tarihte Van'daki depremin acılarını sarmak için Van'a gittik. Ve bu faci yaşandığında ben Uludere'ye gitmek istedim. Bizim oraya gidecemiğimi sandıalr. 7 saatlik yolu kat ettik ve ortaya vardık. O annelerin acılarını gördük. Hepimizin annesi var. Oraya bir çadır tiyatrosu kurdular. Oraya gidemediler. Bakanlar da oraya gitti. Tam bir mizansen tam bir alay etme. Yazıktır günahtır. Oraya gidemiyorsun. Sonra biz taziyeye gittik diye insanları kandıryorsunuz.

Acılar hepimizin acısı, sevinçler de hepimizin sevinci. Tasada ve hüzünde hep beraber olmalıyız. Böyle bir olayın olduğu her yere gideceğim. Nerede bir haksızlığa uğrayan varsa oraya gidceğim. Kan paraları ile anaları susturmak istediler. Onlar çocuklarının geri gelmeyeceğini biliyorlar zaten. Bir annenin en saf en duru çığlığı bu. Batıdaki de bunu söylüyor doğudaki de. Bu sorunu çözmek siyaset kurumun borcudur. İşin özü bu.

UZUN UZUN HALVET YAPTILAR YALANLADILAR
Komisyon kuruldu ve bilgiler geldi. Genelkurmay rapor gönderiyor. İstihbaratın tamamı milli kaynaklardandır. Ben 3 aydır soruyorum başbakana soruyorum cevabı genelkurmaydan 3 ay sonra alıyoruz. Genelkurmay Başkanlığı Başbakan'ın basın ofisi mi niye o cevap veriyor? Soruya cevap verecek olan siyasi otoritedir. O cevap vermiyor onun sözcüsü olan güç veriyor.

Siyaset kurumu cevap vermeyecek onun basın sözcüsü gibi çıkacak genelkurmay milli kaynaklardan aldık. Noldu? Tamamı çıktı meydana.

Wall Street Journal gazetesi gerçeği yazdı. Bizimkiler yalanladılar. Uzun uzun halvet ettiler. Doğru değildir dediler. Arkadan gazeteci çıktı biz haberimizin arkasındayız dedi. Pentagon sözcüsü ona da soruyor gazeteciler, sızıntıdır malesef böyle şeyler oluyor.

O KOLTUKTA BİR SAAT BİLE OTURMA
Operasyondan sonra benim haberim oldu dedi. Sınır dışı operasyon yapılıyor ondan sorna başbakanın haberi oluyor. Böyle bir durumda başbakanın o koltukta bir saat bile kalmaması gerekir. Sen bu ülkeyi nasıl devrediyorsun. Böyle bir şey olamaz. Efendim operasyon yapıldıktan sorna bana haber verdiler. Sen nasıl bir başbakansın, yoksa o koltukta kuklamısın. Halktan özür dile. Ben aciz bir başbakanım de.  Ülkenin yönetimi adına utanıyorum. Bu millet sana yüzde 49 oy verdi. Böyle yönet mi diye verdi.

Bunların hiç bir şeyden haberi yok. Bunların tek bir şeyden haberi var. Ceplerimiz nasıl dolacak.

BOMBALAMA EMRİNİ KİM VERDİ?
İki rapor düzenlediğini. Raporların Amerika'ya gittiğini hep birlikte öğrendik. Sayın Başbakan'ın Türkiye çok zor duruma soktuğunu bilmesini isterim. İlk kez bir böyle bir şey olmuştur.

Sorumluluk sana ait. Kaldı ki bu hiç bir zaman Obama'yı zor durumda bırakmadı. Obama'yı zor durumda bırakacak bu haber dediğiniz zaman itiraf etmiş oluyorsunuz. İkinci soruyu tekrarlıyorum. Bombalama emrini kim verdi? ABD'liler açıkladılar. Raporların ABD'ye gittiğini öğrendik. Şimdi bombalama emrini kimin verdiğini söylesinler.

Bizim ak dediğimize onlar kara diyorlar demiş. Öyle bir şey yok. Her zaman doğrunun yanındayız. Türkiye'nin en büyük sorunu siyasi ahlak sorunudur.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenlik bir kişinin elinde değildir. Egemenlik bir kurumun elinde değildir. Üç kurumun elindedir. Yasama, yürütme, yargı.

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ
Nereye gitseler her yerde önüne geliyor tutuklu vekiller. Dünyanın neresine gidersen git Recep tayyip Erdoğan bu ayp her yerde karşına çıkacak.

3 grup başkanı uzlaştı. TBMM Başkanı Çiçek'e verdiler. Ama bu sefer de Erdoğan'ın MYK'sı devreye girdi. Tam bir siyasi ahlaksızlık.

AKP'ye göre suçsuzsa çıkartırsın, AKP'ye göre suçluysa tutuklarsın. Böyle bir yargı sistemi nerede var.Demokrasi kültürünüz nasıl bir kültürdür.

MEMURLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Memurlara zam görşülüyor, Anayasa değişikliği sırasında toplu sözleşme vardı şimdi toplu görüşme var. Toplanıyorlar bir odaya başlıyorlar pazarlığa. Peki sen ne yapacaksın, yutacaksın. Sen sarı sendikacısın arkadaş. 3 kuruş zamla Yunanistan'a dönecekmişiz. Ama ceplerine çalışırlar.

Memur arkadaşlarımız eylem yapacaklar. Onları destekliyoruz. Kırmadan dökmeden demokratik bir şekilde onları destekliyoruz. CHP her zaman onların yanında olacak.

TOBB Genel Kurulu'nda katıldım. Bizim üzerimize düşen genel bir görev var. 1) Yolsuzluk yapmayacağız yapana izin vermeyeceğiz.  2) Önce istihdam yaratacağız. Herkes bu ülkede huzur içinde yaşayacak. Herkes barış içinde yaşayacak. Umudu olmak zorundayız halkın. Yakıdna kongrelerimiz bitecek. Sonra da kurultayımız olacak. Halka güven verdiğimiz sürece karşılığını alırız. Türkiye'yi yeniden inşaa edeceğiz.

Yapılan operasyondan haberi yok, çiftçiden haberi yok, kayıt dışı çalışandan haberi yok. Biz hep beraber çalışcağız.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.05.22 15:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A