Erdoğan'a teşekkür etti

Erdoğan'a teşekkür etti

Mardin'deki Süryani Kırklar Kadim Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, Vakıflar Meclisi'nin Mor Gabriel Manastırı Vakfı'na ait arazilerin iadesi yönünde olumlu karar alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek Erdoğan'a teşekkür etti.

2013.10.08 14:57 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:57 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Erdoğan'a teşekkür etti

Akyüz, yaptığı açıklamada, alınan kararın sevindirici olduğunu belirterek, kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Akyüz, "Bizleri çok sevindirdi. Demokratikleşme Paketi'nde Mor Gabriel Manastırı Vakfı arazisinin vakfa iade edileceğini açıklayan ve bu arazilerin vakfa iade edilmesinde büyük rol oynayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kararda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu kararla adalet ve hak yerini buldu. Köylülerin bir hak talebi yoktu o arazilerde sadece devletin bir talebi vardı. Hazineyle yaşanan bir olaydı kadastro çalışması sırasında bu arazilerin hazine adına tescil edilmesiyle mahkemelik olmuştu bu da çözüldü" dedi.

"ANADİLDE OKUL KARARI BİZİ SEVİNDİRDİ"

Lozan Antlaşması'ndan beri anadilde eğitimin verilmesi gerektiğini savunan Akyüz, "Geç verilmesine rağmen bizi mutlu etti. Bu karar herkesi sevindirecek bir konudur. Bundan dolayı çok mutluyuz ve bundan dolayı başbakanımıza ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Okul başvurularımız olacak bu bir ay veya bir yıl sürebilir. Hazırlıklar var ama şuan hazırlıklı değiliz ilk olarak öğretmenler olması gerekiyor. Bir okulun açılması gereken ne varsa onu yerine getirmek gerekir" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 14:57 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:57 - HABER MERKEZİ
A