ERBAKANLARIN EN ZOR GÜNÜ

ERBAKANLARIN EN ZOR GÜNÜ

Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor..

2011.03.01 11:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ERBAKANLARIN EN ZOR GÜNÜ

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere, Ankara'dan kalabalık bir grup, THY'den kiralanan "Ardahan" adlı uçak ile İstanbul'a gitti.


ANKARA'DAN DÖNÜŞ
Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde bu sabah kılınan cenaze namazının ardından, aralarında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak, 165 yolcusuyla saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

SEN HAKKINI HELAL ET

Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçağın kalkışından kısa bir süre sonra, yolcularına Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Uçakta, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından, "Erbakan Hoca'ya hakkınızı helal ediyor musunuz?" sözleri, uçaktakilere duygu dolu anlar yaşattığı ve bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu da "Sen hakkını helal et" sözleriyle duygularını dile getirdi. Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçak, saat 09.10 dolayında İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

TEKBİR SESLERİYLE KARŞILANDI
Uçak indiği sırada Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile damadı Mehmet Altınöz'ün, İstanbul'da kendilerini karşılayanlarla sarıldıkları sırada duygulandıkları görüldü. Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Atatürk Havalimanı'nda bekleyenler tarafından tekbir sesleriyle Fatih Camisi'ne götürülmek üzere ambulansa konularak, konvoy eşliğinde yola çıkarıldı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.01 11:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A