EPDK'dan elektrik dağıtıcısı şirketlere yardım açıklaması

EPDK'dan elektrik dağıtıcısı şirketlere yardım açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bir süredir gündemde olan "elektrik şirketlerine 3 milyar TL yardım yapılacak." iddialarına ilişkin açıklama yaptı. EPDK'dan yapılan açıklamada "Elektrik şirketlerine herhangi bir yardım söz konusu değil" denildi.

2021.04.22 14:09 - Son Güncellenme: 2021.04.22 14:09 - Ekonomi
A
EPDK'dan elektrik dağıtıcısı şirketlere yardım açıklaması
03:08 Voltaj krizi! 5 apartmandaki tüm elektronik cihazlar bozuldu

İLGİLİ VİDEO

Voltaj krizi! 5 apartmandaki tüm elektronik cihazlar bozuldu

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu elektrik şirketlerine herhangi bir yardımın söz konusu olmadığını belirterek, "Bu yardım sebebi ile tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiası da kesinlikle gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dün bir gazetede yer alan "elektriğe patron kurtarma zammı" başlıklı haberde elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı ve yardımın parasının da tüketicilerin elektrik faturalarına yansıtılıp halktan toplanacağı iddia edilmiştir.

Öncelikle elektrik şirketlerine herhangi bir yardım söz konusu olmadığı gibi bu yardım sebebi ile tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiası da kesinlikle gerçek dışıdır.

Kapasite mekanizması yaklaşık 3 yıldır uygulanan, olası elektrik arz güvenliği ve şebeke kısıtlarına karşı elektriğin kesilmemesini sağlayan bir güvencedir. Görüşe çıkılan taslak düzenleme, mevcutta var olan bir düzenlemenin teknik değişikliğine ilişkindir.

Bu değişiklikle, tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz konusu değildir."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.04.22 14:09 - Son Güncellenme: 2021.04.22 14:09 - Gülcan Tekin
A