Engelliler devlet memurluğu için ter döktü

Engelliler devlet memurluğu için ter döktü

Bursa'da ÖSYM tarafından hazırlanan Özürlü Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girecek olan adaylar, memur olmak için alilelerinin yardımıyla okullara geldi.

2012.04.29 11:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Engelliler devlet memurluğu için ter döktü

Bursa'da Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi'nde ailelerinin yardımı ile sınava gelen engelli vatandaşlar, sınava tekerlekli sandalyeler ile girdi. Adaylar, ailelerinin yardımlarıyla sınav merkezlerine gelirken, tedirgin ve heyecanlı oldukları gözlendi. Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen ÖMSS'ye, yüksek öğretim programlarından mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibari ile mezun olabilecek olan engelli adaylar katıldı. Sınav başvuruları her ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri
tarafından alındı. Sınava engelli vatandaşların ulaşabilirliğinin sağlanması adına her ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının imkanları kullanılarak engellilerin sınav yerlerine ulaşmaları sağlandı. Sınav esnasında gerekli yardımları yapmak üzere refakatçi personel kullanıldı.
Sınava giren yakınlarını okul bahçesinde bekleyen bazı aileler memurluğa sınavsız alınmasını isterken bazı alileler ise sınav ile alınmasının onlara bir güven verdiğini belirtti. Sınava girmek için Yenişehir'den geldiğini belirten İsa Halil Şahin, "2 aylık çalışma ile sınava hazırlandım. Yenişehir Belediyesi'nin açtığı kurslarda eğitim aldım. İnşallah bu sınav ile istediğimiz yerlere yerleşeceğiz" dedi.
Özel bir şirkette engelli kadrosunda çalıştığını belirten Halime Şahin ise, memun olmayı hayal ettiğini ifade ederek, "Şu anda yüzde 90 görme kaybım var. İnşallah bu sınavdan başarılı olup güzel bir işe sahip olurum. Görme kaybımdan dolayı sınava okuyucu ve işaretleyici ile sınava gireceğim için sınıflarda 1 öğrenci olacak. Sınavın herkes için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.04.29 11:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A