Engelli Mehmetçiklere kına eğlencesi

Engelli Mehmetçiklere kına eğlencesi

Bursa'da askere gidecek olan engelli gençler için kına gecesi düzenledi. Ellerine kına yakılan gençler doyasıya eğlendi.

2013.05.09 09:06 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Engelli Mehmetçiklere kına eğlencesi
07:45 Engelli askerlere kına gecesi

İLGİLİ VİDEO

Engelli askerlere kına gecesi


Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan uygulamadan yararlanan 116 engelli genç, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin düzenlendiği asker eğlencesinde bir araya geldi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, asker adayları müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Türk bayrağı işlemeli yazmaları boyunlarına takan engelli gençler, "En büyük asker, bizim asker" sloganları attı.
Gecede konuşan Vali yardımcısı Mustafa Güney, "Biz devlet olarak vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde olmasını istiyoruz. Bizim birinci hedefimiz bütün engellilerimizin eğitim alması, bir meslek sahibi olması ve istihdam edilmesi. Bugün yaktığımız kınayı inşallah evlenme kınası olarak da yakacağız" dedi.
Duygusal anların yaşandığı törende, Güney tarafından asker adayı gençlerin ellerine kına yakıldı.
Asker eğlencesine katılan engelli gençler, 10 Mayıs'ta Jandarma Komutanlığına teslim olup bir günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:06 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:05 - HABER MERKEZİ
A