Engelli kıza tecavüz iddiasında flaş gelişme

Engelli kıza tecavüz iddiasında flaş gelişme

Balıkesir'de 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H.'nin alıkonularak tecavüz edilmesi olayında 'kızını para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamak' iddiasıyla gözaltına alınan baba İbrahim H. ile H.Ü. de serbest kaldı.

2013.07.17 20:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:37 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Engelli kıza tecavüz iddiasında flaş gelişme

 



Olay, Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk beldesinde meydana geldi. Kısmi zihinsel engelli G.H.'nin uzun süre eve gelmemesi üzerine baba İbrahim H. jandarmaya giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Jandarma ekipleri hemen arama çalışması başlattı. Geçen 40 günün ardından G.H. şahsına ait cep telefonu ile babasını arayarak, bir evde zorla tutulduğunu söyledi. Bunun üzerine baba durumu jandarmaya bildirdi. Telefonun yaydığı sinyalleri takibe alan jandarma, eve operasyon düzenledi. T.S., Ö.Y. ve A.Y. isimli 3 erkek gözaltına alındı.

Şahısların yapılan sorgusunda, G.H.'nin T.S.'nin tecavüzüne uğradığı diğer iki zanlının bu sırada gözcülük yaptığı ortaya çıktı. Adliye sevk edilen 3 erkek zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak mahkemenin bu kararı kamuoyunda tepki ile karşılandı. Şarkıcı Demet Akalın da Twitter'daki hesabından tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine Edremit Başsavcılığı mahkeme kararına itiraz etti.

Öte yandan G.H. savcılığa verdiği ifadede, babasının 4 yıl önce kendisini fuhuşa zorladığını, ablası N.H.'nin kendisini kurtarmak için H.Ü. ile para karşılığı ilişkiye girdiğini söyledi. Bunun üzerine Edremit Cumhuriyet savcısı İbrahim H. ve olaya karıştığı öne sürülen H.Ü.'nün gözaltına alınmasını istedi. Altınoluk'ta jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıslar Edremit Adliyesi'ne getirildi. Baba basın mensuplarının, "Tecavüz olayı ile ilginiz var mı? Neden gözaltına alındınız? sorularına "Tecavüzle ilgim yok." diyerek cevap verdi.

Adliyeye sevk edilen baba İbrahim H. ile H.Ü. de akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 20:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:37 - HABER MERKEZİ
A