Emrah Serbes'ten Memecan'a ağır sözler
Aykırı polislerin canlandırıldığı fenomen dizi Behzat Ç'nin senaristi Emrah Serbes, canlı yayında Sabah gazetesi karikatüristi Salih Memecan'ı deyim yerindeyse topa tuttu.
2012.11.19 07:15 - Son Güncellenme: 2012.11.19 07:15 - Medya - HABER MERKEZİ
Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilenen ve aynı zamanda AK Partili milletvekilinin eşi olan Salih Memecan, geçtiğimiz günlerde cezaevlerindeki açlık grevlerine yönelik tepki çeken bir karikatür çizmişti.
TEPKİ ÇEKEN KARİKATÜR
Memecan'ın çizdiği karikatürde elinde pasta olan bir kişi üzerinde "Yaşasın Açlık Grevleri" yazılı bir pasta ile koşarken çizilmişti. Ayrıca karikatürdeki kişinin ağzından "Kutlayalım Arkadaşlar" sloganı da atılıyordu.
AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ
Sosyal medyada hayli tepki çeken bu karikatür, Behzat Ç'nin senaristi Emrah Serbes tarafından canlı yayına taşındı.
"SEN ANCAK MİZAH KONUSU OLURSUN"
Karitür'ün sahibi Salih Memecan'a yönelik "Sen mizahçı değil olsa olsa ancak mihazın konusu olabilirsin" diye seslenen Serbes, Habertürk ekranlarında ağır sözler sarf etti.
Programın moderatörü Balçiçek İlter'in tüm araya girme çabalarına rağmen sözünü kestirmeyen Serbes, Memecan'a şöyle seslendi:
"HAYSİYETSİZ, VİCDANSIZ, YALAKA"
"Bunları ona söylüyorum. Salih Memecan'a sesleniyorum. Sen ancak Tayyip Erdoğan'ı güldürürsün. Böyle bir vicdansızlık, böyle bir haysiyetsizlik olur mu? Böyle bir adam var mı? Dünyanın hiçbir yerinde hükümet yalakası bir kişi mizahçı olamamıştır, sanatçı olamamıştır. Sen de olamayacaksın. Tıpkı 10 yıl önce Ahmet Kaya hakkında 'Vay Şerefsiz' manşeti atan Ertuğrul Özkök gibi, sen de 10 yıl sonra utanacaksın Salih Memecan, şu yaptıklarından utanacaksın"