Emniyet'ten tasfiye edilen ekibin işi mi?
Milliyet Yazarı Nagehan Alçı'dan ilginç soru: Emniyette tasfiye edilen ekip ve bu görüntüler arasında bir bağlantı var mı?
2013.06.06 13:30 - Son Güncellenme: 2013.06.06 13:30 - Medya - HABER MERKEZİ
Başbakan Erdoğan'la birlikte Afrika turunda olan Milliyet yazarı Nagehan Alçı, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili akıllara takılan ilginç bir ihtimali kaleme aldı.
Alçı, "Emniyette tasfiye edilen ekip ve bu görüntüler arasında bir bağlantı var mı?" diye sordu.
İşte Alçı'nın yazısından ilgili bölüm:
"(...) Bir de benim dikkatimi çeken bir şey var. Ankara'da biber gazıyla yaşanmaz hale getirilen sokaklar, boşaltılan evler ve otobüs duraklarında bekleyenlerin üzerine sıkılan su görüntüleri, İzmir'de çivili sopalı sivil polisler... Acaba polisin içinde bir grup olayları tırmandırmak için İçişleri Bakanlığı'nın talimatı dışında mı hareket ediyor? Emniyette tasfiye edilen ekip ve bu görüntüler arasında bir bağlantı var mı? Ya da emniyet içinde MHP eğilimli polislerin bir kalkışması mı söz konusu? Burada hedef Başbakan Erdoğan mı? Nitekim Bülent Arınç'ın açıklamaları da, hükümet kanadından gelen mesajlar da ilk günkü polis müdahalesinin yanlış olduğu yönünde. Zaten o müdahaleyi yapanlarla ilgili soruşturma da başlatıldı. Dolayısıyla hükümet polisin aşırı güç kullanmasından rahatsız. O zaman bu görüntüler neyin nesi? Konuştuğum kaynaklar emniyet içinde zafiyet olmadığını vurguluyorlar. Diyorlar ki "Polis büyük bir provokasyonla karşı karşıya bırakılıyor. Mecbur kalınca, başbakanlığa ya da diğer kamu binalarına saldırılar yoğunlaşınca polis gazla karşılık veriyor ama resmin ilk kısmını medya görmüyor." Ancak ben gazeteci olarak yine de soruyorum... Bundan daha fazlası, arka planda daha karmaşık bir gerçek olabilir mi? (...)"
MİLLİYET