Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Gaziantep'teki görüntülere ilişkin açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Gaziantep'teki görüntülere ilişkin açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gaziantep'te camide yaşanan olay ilgili, "Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır" açıklamasında bulundu.

2021.05.04 07:01 - Son Güncellenme: 2021.05.04 07:06 - Güncel
A
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Gaziantep'teki görüntülere ilişkin açıklama
01:44 Gaziantep Valiliği'nden biber gazlı müdahaleye ilişkin açıklama

İLGİLİ VİDEO

Gaziantep Valiliği'nden biber gazlı müdahaleye ilişkin açıklama

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, "Silahlı terör örgütlerini övme" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yanlılarının, bazı illerde itikaf ibadetinin suistimaline yönelik girişimleri üzerine açıklamanın yapılması zorunluluğu doğduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Silahlı terör örgütlerini övme" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu, meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve net olduğu bildirildi.

İtikaf, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na göre, Ramazan ayı içinde gerçekleşen ve "zorunlu hâller dışında camiden çıkılmadan" yapılan bir ibadet olduğu belirtilen açıklamada, "Pandemi dönemindeki tam kapanma sürecinde, teravih namazları dahi evde kılınarak fedakarca davranılırken, söz konusu şahıslar tarafından yukarıda tanımlanan itikaf ibadetinin kurallarına dahi uyulmadan, istismar edilerek örgütlü provokasyon yapılmaya çalışılmıştır.

Anılan şahıslar, 2 Mayıs 2021 tarihinde yatsı namazını müteakip, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda müftülükler aracılığıyla bildirdiği kurallara uymamış yine kurallar uyarınca mülki idare amirliklerinden herhangi bir izin başvurusunda da bulunmadan 3 camide toplanmış ve cami görevlilerinin tüm uyarılarına rağmen ısrarla camiyi terk etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Yaşananlar üzerine cami görevlileri tarafından kolluk güçlerinden yardım istenmiştir" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, itikaf ibadetinin pandemi dolayısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da evlerde yapılmasına dönük tavsiyesi hatırlatılan açıklamada, "Anılan şahıslar, camiden çıkmama konusunda direnmiş ve daha önceden yaptıkları hazırlıklarla sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri canlı yayınlarla örgütlü provokasyonda bulunmuşlardır. Yaşanan olay karşısında anılan şahıslar, kolluk güçlerince defalarca uyarılmış, uyarılara hakaret ve küfürlerle karşılık verilmiş, bunun üzerine kademeli güç kullanmak suretiyle müdahale edilmiştir. Müdahale sırasında yapılan yanlış yönlendirme ile orada bulunmaması gereken bir personel, tam da aranılan provokasyonun nedenini oluşturacak şekilde göz yaşartıcı gaz kullanmıştır.
Daha sonra şahıslar gözaltına alınmış, polise mukavemet gösteren kişiler hakkında tehdit, hakaret, görevin yaptırılmasını engellemeye yönelik fiziki mukavemette bulunmak ve diğer tedbirlere riayet etmemekten işlem başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada olayla ilgili adli ve idari soruşturma açıldıgı bahsedilen personel açığa alındığı aktarıldı.

Açıklamanin devamında şu ifadeler kullanildi : "Bu ve benzeri provokasyon girişimlerine asla müsaade edilmeyecek olup, devamında Gaziantep, Adana ve bazı illerde bu örgütlü provokasyonu engelleyecek gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiştir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.04 07:01 - Son Güncellenme: 2021.05.04 07:06 - Ali Yaşar
A