Emine Erdoğan kermese katıldı

Emine Erdoğan kermese katıldı

RUMELİ Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu'nun geleneksel kermesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ülkemizdeki kardeşliği, barışı, huzuru sürdürecek faaliyetleri gerçekleştirin. Rumeli'deki kardeşlerimizle irtibatı asla kesmeyin" dedi. Emine Erdoğan, havlu, namazlık, masa örtüsü, banyo takımı gibi el yapımı 17 parça ürün satın aldı.

2013.05.09 15:36 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Emine Erdoğan kermese katıldı

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan kermes, Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleşti. Kermese Emine Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sadullah Sipahioğlu, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Emine Erdoğan, kermeste satışa sunulan el işi ürünlere büyük ilgi gösterdi havlu, namazlık, masa örtüsü, banyo takımı gibi el yapımı 17 parça ürün satın aldı. Daha sonra bir konuşma yapan Erdoğan, Balkanlar'ın Osmanlı Devleti'nin kalbi olduğunu, huzur, saadet içinde, çok farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşamayı başarabildiği örnek bir coğrafya olduğunu söyledi.



"KARDEŞLİĞİ, BARIŞI VE KARDEŞLİĞİN DİLİNİ GELİŞTİRİN"


Osmanlı'nın Balkan Savaşları'ndaki yenilgisinden sonra tarihin en büyük, en acıklı göçlerinden birinin yaşandığını aktaran Emine Erdoğan, "Yıllarca süren bu göçlerde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Göçenler zor da olsa, büyük kayıplar da verseler Anavatan'a, Anadolu'ya sığındılar, Anadolu'da onlara kapılarını, yüreklerini açtı. Kalmayı, direnmeyi tercih edenler, çetecilerin, askerlerin elinde maalesef hunharca öldürüldüler. Üsküp'ün sokaklarını, Saraybosna'nın sokaklarını, Piriştine'nin caddelerini dolaşalım, bakalım. Anadolu'daki herhangi bir ilimizden, Kayseri'den, Mardin'den, Manisa'dan bir farkı var mı? Sizlerden isteğim, Türkiye'deki, kardeşliği, barışı ve kardeşliğin dilini daha da geliştirin. Rumeli'deki kardeşlerimizle irtibatı asla kesmeyin" diye konuştu.


"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BU MÜCADELEYE GÖNÜLDEN DESTEK VERMELİ"


Anadolu'daki ve Trakya'daki vatandaşların kardeşlik hukukuna vurgu yapan Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


"Kardeşlik hukukumuzu farklı yapımızı aynı ideal, aynı inanç içinde sürdürebilmek, çok daha ileri noktalara taşıyabilmek hepimizin sorumluluğudur. Sizlerden isteğim, Türkiye'deki, ülkemizdeki kardeşliği, barışı, huzuru sürdürecek faaliyetleri gerçekleştirin. Devletimiz, Türkiye'nin sıcaklığını yurtdışındaki kardeşlerimize hissettirmek için yoğun gayret sarfediliyor. Sivil toplum kuruluşları olarak sizler de bu mücadeleye gönülden destek verin. İnanıyorum ki Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kurulacak gönül köprüsü, bölgesel sorunlarımızın birçoğuna deva olacaktır."


AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise konuşmasında kadınların 'Anneler gününü' kutlayarak, hedeflerinin kermesten elde edilecek gelirle öğrencilere burs vermek olduğunu söyledi. Emine Erdoğan programın sonunda dernek üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 15:36 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:38 - HABER MERKEZİ
A