EMİNE ERDOĞAN'A BARIŞ ÖDÜLÜ

EMİNE ERDOĞAN'A BARIŞ ÖDÜLÜ

"Barış, özgürlük ve demokrasinin önemli aktörlerine" verilen Vakıf Ödülü "Prix de la Fondation" Emine Erdoğan'a verildi.

2011.02.17 09:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
EMİNE ERDOĞAN'A BARIŞ ÖDÜLÜ

Crans Montana Forumu tarafından Brüksel'de düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanı Eşleri 5. Yıllık Toplantısı'nda "Barış, özgürlük ve demokrasinin önemli aktörlerine" verilen Vakıf Ödülü "Prix de la Fondation" Emine Erdoğan'a verildi.
Emine Erdoğan ödülünü UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'nın elinden aldıktan sonra birlikte gazetecilere poz verdi. Forumun onur konukları arasında yer alan Emine Erdoğan ödülü aldıktan sonra bir konuşma yaparak kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti ve ödülü Türkiye'deki tüm kadınlar adına aldığını belirtti. Emine Erdoğan şunları söyledi: "Şahsıma verilen bu ödülü bulunduğu coğrafyada her zaman barışın, özgürlüğün ve demokrasinin öncüsü olan Türkiye'nin tüm kadınlarına ithaf ediyor ve
ülkemin tüm kadınları adına gururla teslim alıyorum. Kabil'deki, Bağdat'taki, Tiflis'teki, Darfur'daki kadınların mücadelesi aynı zamanda bir onur mücadelesidir.

Kahire'de ve Tunus'taki kadının demokrasi mücadelesi aynı zamanda bir adalet mücadelesidir. Gazze'deki kadının mücadelesi özgürlük mücadelesi olduğu kadar bir evlat mücadelesi ve bir var olma mücadelesidir. Işte bundandır ki, yeryüzünün neresinde olursa olsun huzur ve barış iklimi tehdit altında olan, özgürlüğüne kast edilen ve demokrasi kendisi için lüks görülen her insanın derdi bizim derdimiz, mücadelesi de bizim mücadelemizdir. Küreselleşen dünyada insanların kafataslarına, derilerinin rengine, inançlarına ve şekillerine göre barış, özgürlük ve demokrasi derecelendirmesi yapmak çağdışıdır ve ırkçı bir yaklaşımdır. Bulunduğumuz coğrafyadaki kadınların hakları da güç dengelerine, hesaplarına ve kimi rejimlerin güvenlik kaygılarına feda edilmemelidir"

Emine Erdoğan ve katılımcılar ödül sonrası Ömer Faruk Tekbilek'in konserini dinledi. Aynı ödül 2009'da Başbakan Erdoğan'a da verilmişti. ABD Başkanı Barack Obama da bu ödülü alan isimler arasında. 1989'dan bu yana ödülleri dağıtan Isviçre merkezli Crans Montana Forumu, bu yıl Türkiye'den iki isme ödül vermeyi kararlaştırmış bunlardan biri Emine Erdoğan olurken diğer isim de Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan oldu. Bakan Çağlayan ise ödülünü yarın alacak.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.02.17 09:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A