Emenike'nin beraatine savcılık itirazı

Emenike'nin beraatine savcılık itirazı

Futbolda şike davasının sanığı Spartak Moskovalı futbolcu Emmanuel Emenike, 8 Mayıs 2011'deki Karabük - Fenerbahçe maçında şike yapmak suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etmesine savcılık itiraz etti.

2013.05.02 16:49 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:50 - Spor
A
Emenike'nin beraatine savcılık itirazı

48 sanığın ceza aldığı Şike davasında futbolcu Emenike yurtdışında olduğu için ifade verememişti. Bu nedenle Emenike'nin dosyası ayrılıp ve yargılanmasına devam edildi. Geçtiğimiz hafta davada karar çıktı. Mahkeme Heyeti, Emenike'nin söz konusu suçtan cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığını belirtti. Kararda, bu bağlamda yüklenen suçun sanık Emenike tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildiği ifade edildi.

SAVCILIK BERAAT KARARINA İTİRAZ ETTİ

Ancak duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, Emenike'ye Karabük - Fenerbahçe maçı ile ilgili verilen beraat kararını itiraz etti. Ön dilekçesini mahkemeye sunan savcı, mahkemenin beraat kararına ilişkin gerekçeli kararını açıklamasının ardından itirazının gerekçelerini içerecek olan esas dilekçesini sunacak.

DURUŞMADAKİ MÜTALAADA CEZA İSTEMİŞTİ

Duruşma savcısı dava sırasında verdiği mütalaada Karabük - Fenerbahçe maçında Emenike'nin şike anlaşması yaptığını, bu nedenle sakat olduğu halde oynamadığını belirtti. Savcı, Emenike'nin şike suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:49 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:50 - Yağmur
A