Emekli Tokyo Camii imamı Cemil Ayaz anılarını paylaştı

Emekli Tokyo Camii imamı Cemil Ayaz anılarını paylaştı

Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çekirge Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen sohbette, emekli din görevlisi ve Tokyo Camii İmamı Cemil Ayaz görev yaptığı Amerika ve Japonya'daki anılarını Bursalılarla paylaştı.

2011.09.19 14:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Emekli Tokyo Camii imamı Cemil Ayaz anılarını paylaştı

 


Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa Kent Konseyi'nin herkesin ve her kesimin katkı sağladığı bir demokrasi platformu olduğunu söyledi. Tüm Bursalıların sahiplenebildiği çizgide hizmet ettiklerini belirten Başkan Pala, toplumsal denge çizgisi anlayışıyla herkesin kendisini rahatça ifade edebildiğini ifade etti. Böyle bir ortamın oluşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin büyük katkısı olduğunu anlatan Başkan Pala, Belediye Başkanı ile kent konseyi yönetimi arasındaki uyumun en iyi örneğinin de Bursa'da yaşandığını vurguladı. Çekirge Çalışma Grubu'nun kente faydalı etkinlikler yapmaya devam ettiğini anlatan Pala, "Kentimizin manevi değerleri ve dinamikleri konularında incelemeler, araştırmalar, çeşitli etkinlikler ve toplantılar yapan Çekirge Çalışma Grubu, halkı bilgilendirici çalışmalarına bir yenisini daha eklemiştir. Ülkemizde ve yurtdışında birçok çalışması olan Din Hizmetleri Görevlisi Cemil Ayaz'ı bizlerle buluşturdular. Paylaştığı bilgiler için kendisine şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Necati Şahin ise, Bursa'nın manevi havasına uygun, tarihinin doğru bir şekilde öğrenilmesine yönelik inceleme ve çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Şahin, görev süresince birçok faydalı işe imza atan Cemil Ayaz'ın bilgi ve birikimlerinden faydalanmak amacıyla bu semineri düzenlediklerini kaydetti.

Seminerin konuşmacısı emekli din görevlisi ve Tokyo Camii İmamı Cemil Ayaz, ilk olarak görev aldığı Amerika'da yaşadığı olayları anlattı. Karşılaştığı insanlarla arasında geçen ilginç diyaloglardan örnekler veren Ayaz, Türkiye'de yaşayan Müslümanların birçok açıdan şanslı olduğunu dile getirdi. Amerika'nın ardından görev aldığı Japonya'daki izlenimlerini de paylaşan Ayaz, Japonların Türk milletine büyük bir sevgi ve saygı duyduğunu söyledi. İnsanların çok sıcakkanlı, ancak din açısından boşlukta olduklarını belirten Ayaz, Tokyo Camisi'nde bulunduğu süre içerisinde çok sayıda kadın, erkek ve genç Japon'un Müslüman olduğunu anlattı. Başından geçen olaylardan bahseden Ayaz, özellikle Japonya'da insanlarla iyi ilişkiler kurduklarına değindi. Emekli İmam Cemil Ayaz, sohbetin sonunda 'Neyleyim Dünyayı' adlı kasideyi söyleyerek büyük beğeni topladı.

Sempozyumun ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Necati Şahin, paylaştığı bilgilerden dolayı din görevlisi Cemil Ayaz'a çiçek ve plaket takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.19 14:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A