EMA koronavirüs için yeni bir ilaca daha onay verdi

EMA koronavirüs için yeni bir ilaca daha onay verdi

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi için "Xevudy" isimli ilacı onayladığını duyurdu.

2021.12.16 18:02 - Son Güncellenme: 2021.12.16 18:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
EMA koronavirüs için yeni bir ilaca daha onay verdi

EMA'dan yapılan açıklamada, GlaxoSmithKline (GSK) ile Vir Biotechnology şirketlerinin birlikte geliştirdiği Xevudy isimli ilacın yetişkinlerde ve 40 kilonun üzerindeki 12 yaşından büyük hastalarda kullanılabileceği bildirildi.

Böylece EMA, kasımda onay verdiği Regkirona ve Ronapreve'nin ardından Covid-19'un tedavisi için üçüncü ilacı tavsiye etmiş oldu.

Açıklamada, bu ilacın da öncekiler gibi "monoklonal antikor" tedavisi olduğu, bunun virüsün insan hücrelerine girmek için kullandığı SARS-CoV-2'nin spike proteinine bağlanmak üzere tasarlanmış proteinlerden oluştuğu aktarıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.12.16 18:02 - Son Güncellenme: 2021.12.16 18:03 - HABER MERKEZİ
A