EMA: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var

EMA: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var

Avrupa İlaç Ajansı'ndan bir (EMA) üst düzey yetkili tarafından yapılan açıklamada, AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğu, ancak nedeninin henüz netleştirilemediği belirtildi.

2021.04.06 13:11 - Son Güncellenme: 2021.04.06 13:11 - Dünya
A
EMA: AstraZeneca ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı var

Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı son haftalarda aşı uygulanan kişilerde görülen ciddi yan etkiler yüzünden tartışmaların odağı haline gelmişti.

Avrupa'da aşılarla ilgili en yetkili kurum olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) konuyla ilgili flaş bir açıklama yaparak değerlendirmeler sonucunda yan etkilerin aşıyla bağlantısını kabul ettiklerini açıkladı.

İngiltere'de Oxford-AstraZeneca aşısı olan 18,1 milyon kişinin 30'unda kan pıhtısı geliştirdiği belirtilmişti. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumundan (MHRA) yapılan açıklamada, bu 30 kişiden 7'sinin 24 Mart itibarıyla öldüğü kaydedildi.

Ölümler ve aşı arasında bir bağ olup olmadığı veya vakaların tesadüfü gelişip gelişmediğini belirlemek için araştırmaların devam ettiği açıklanmıştı. Ülkede, 9 Aralık-21 Mart arasında 15,8 milyon ilk, 2,2 milyon da ikinci doz Oxford-AstraZeneca aşısı uygulandığı bildirildi.

Hollanda'nın Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının kullanımını tamamen durdurduğu bildirildi.

Hollanda medyasında çıkan haberde, belediyelere bağlı Sağlık Hizmetleri Birliği (GGD GHOR) yetkilisi, gelen raporlardaki yan etkiler ve ölümler sebebiyle AstraZeneca aşısının kullanımının tamamen durdurulduğunu açıkladı.

AstraZeneca aşısı randevularının iptal edildiği belirtilen haberde, diğer Pfizer/BioNTech aşısının uygulanmaya devam edileceği aktarıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.06 13:11 - Son Güncellenme: 2021.04.06 13:11 - Kübra Coşar-pasif
A