"Elon Musk gelecekte dünyanın ilk trilyoneri olabilir"

"Elon Musk gelecekte dünyanın ilk trilyoneri olabilir"

Yatırım bankası Morgan Stanley'nin öngörülerine göre, Elon Musk gelecekte dünyanın ilk trilyoneri olabilir. Buna göre, Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in değerinin katlanması bekleniyor.

2021.10.20 20:23 - Son Güncellenme: 2021.10.20 20:24 - Ekonomi
A
"Elon Musk gelecekte dünyanın ilk trilyoneri olabilir"

Yatırım bankası Morgan Stanley, Elon Musk'ın dünyanın ilk trilyoner olabileceği öngörüsünde bulundu. Buna göre, yaklaşık 241 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Musk'ın CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in değerinin katlanması bekleniyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Morgan Stanley'de analiz uzmanı olan Adam Jones, 2002'de kurulan SpaceX'in 'roketleri, araçları ve altyapısı ile alanında neyin mümkün olduğuna dair peşin hükümlerin hepsine meydan okuduğunu' söyledi. Jones, birçok müşterilerinin Elon Musk'ın elektrikli araç üreten şirketi Tesla değil de, SpaceX sayesinde ilk trilyoner olmasını beklediğini söylerken, "Başkaları da SpaceX  zaman içinde dünyanın en değerli şirketi haline gelebileceğini söyledi" dedi. 

SpaceX'in Ay'a ve Mars'a insan ve kargo taşıyan yeniden kullanılabilir roketlerinin uzay endüstrisinde yatırımcı beklentisini dönüştürme potansiyeli bulunduğunu belirten Jones, "Bir müşterinin dediği gibi, Starship'ten önce uzay hakkında konuşmak, Google'dan önce internet hakkında konuşmak gibi" ifadelerini kullandı.

Jones, SpaceX'in mevcut değerinin 200 milyar dolar olduğu ve bu değerin artacağı tahmininde bulundu. Elon Musk bu sene, dünyanın en zengin kişileri listesinde Amazon'un sahibi Jeff Bezos'u geçmişti. Bloomberg milyarderler endeksine göre Musk'ın kağıt üzerindeki serveti 241 milyar dolar. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.10.20 20:23 - Son Güncellenme: 2021.10.20 20:24 - Kübra Coşar-pasif
A