Ellerinden telefon düşmüyor

Ellerinden telefon düşmüyor

ABD'de yapılan bir araştırma, teknolojinin özel hayatımıza ne denli sızdığını gözler önüne seriyor. Söz konusu araştırmaya katılan her 10 kişiden biri seks yaparken akıllı telefonunu karıştırıyormuş!

2013.07.15 12:06 - Son Güncellenme: 2013.07.15 12:06 - Yaşam
A
Ellerinden telefon düşmüyor

Son model bir akıllı telefon veya tablet bilgisayara sahip olmayı istemeyenimiz yoktur. Peki, teknolojinin tüm nimetlerini cebimize sığdıran bu cihazlar göründükleri kadar masumlar mı? Farkında olmadan hayatımızın her anında kendilerine yer edinen akıllı telefonların, bu sefer çiftlerin en mahrem anlarına da dahil olduğu ortaya çıktı!

Teknoloji bağımlılığının giderek yaygınlaştığı günümüz dünyasında gözümüzü bu cihazlardan ayıramaz olduk. Yemek yerken telefonlardan kontrol edilen Twitter gündeminden, son derece önemli bir iş toplantısının ortasında Facebook'taki bir fotoğrafa yorum yapmaya kadar teknoloji hayatımızın her anını işgal etti. Hatta işin daha da ilginci yapılan son bir araştırmaya göre bu cihazlar en mahrem anımızda bile aklımızdan çıkmıyor. Buna göre her 10 Amerikalıdan 1'inin seks esnasında akıllı telefonlarını kurcaladığı belirtildi...

YÜZDE 12'Sİ DUŞTA AKILLI TELEFON KULLANIYOR

ABD 'de gerçekleştirilen akıllı telefon kullanım alışkanlarına ışık tutacak olan araştırmaya göre, her 10 kişiden biri cinsel ilişki sırasında cep telefonu kullanıyor. 2 bin yetişkin akıllı telefon kullanıcısı arasında yapılan araştırmada ilginç sonuçlar yer alıyor. Cinsel ilişki sırasında telefonlarını kullananların en yoğun olduğu yaş grubunun yüzde 20 ile 18-34 olduğu belirtilirken, akıllı telefon kullanım alışkanlıkları ile ilgili daha detaylı başka bilgiler de paylaşıldı. Buna göre Amerikalıların yüzde 72'si akıllı telefonunu her zaman 5 adım yakınında tuttuğunu belirtirken, yüzde 12′si duşta, yüzde 19′u kilisede, yüzde 33′ü ise kız arkadaşı ile yediği akşam yemeğinde akıllı telefonunu yanından ayırmadığı belirtiliyor.

TÜRKİYE 'DE GENÇLERİN YÜZDE 60'I TEKNOLOJİ KONUSUNDA TAKINTI SEVİYESİNDE

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi de kapsayan başka bir araştırmada ise özellikle, 15-24 yaş grubuna ait gençler arasında teknoloji bağımlılığın üst düzeyde olduğu belirtilmiş, bu kuşağın yüzde 60'ı bilinçsizce veya "takıntılı" bir biçimde kendilerini sürekli akıllı telefonlarında sosyal medya hesaplarını, mesajlarını ve e-postalarını kontrol ederken buldukları ifade edilmişti.

Hatta, Türkiye'de "Y Nesli"nin (1980'ler ve 2000'ler arasında doğan kuşak) internet alışkanlıkları üzerine yapılan bu çalışmaya göre, Türkiye'de gençlerin yüzde 97'si sabah ilk iş olarak e-postalarını, mesajlarını ve sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor. Artık, tüm dünyaya 7/24 bağlı bir şekilde yaşayan gençlerin büyük çoğunluğu daha kahvaltı yapıp, dişlerini fırçalamadan dünyada ve çevrelerinde olan bitenden haberdar olmak için online dünyaya göz atıyorlar.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.15 12:06 - Son Güncellenme: 2013.07.15 12:06 - boş7
A