Elitaş'tan MHP'li vekillere sert göndermeler

Elitaş'tan MHP'li vekillere sert göndermeler

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Ben Sayın Bahçeli'ye diyorum ki; bazı parti yetkililerinin ağzına filtre taksın. Hele bazı genel başkan yardımcıları var ki onların ağzına filtre yetmez arıtma tesisi kursun" dedi.

2013.07.15 18:05 - Son Güncellenme: 2013.07.15 18:05 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Elitaş'tan MHP'li vekillere sert göndermeler


 

AK Parti ile MHP arasında, '48 madde' polemiği devam ediyor. MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır'ın AK Partili Hüseyin Çelik'e yönelik ağır sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa ElitaşTBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

Elitaş, bu dönemde siyasette üslup ve seviyenin düştüğünü söyledi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirten Elitaş, "Komisyon bu hızla giderse 2023'e kadar yeni bir anayasa çıkarması mümkün olmayacaktır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yeni anayasa ile ilgili 48 önerisi ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı konuşmayı eleştiren Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Bahçeli ne zaman bir metin okumaya kalksa ne zamanki partililerle konuşmaya kalksa hakareti ve küfürü olağan hale getirmeye başlamıştır. Aşağılık ihanet, satmak peşkeş çekmekten başka hiçbir söylemi bulunamayan kısır bir zihniyetin ürününden başka bir şey değildir. Bir muhalefet partisinin yapması gereken eleştiri ile birlikte çözüm önermektir Ama üretken olmayan fikir üretemeyenler maalesef hakareti kendine ilke edinmişlerdir. Fikir ürütemeyenler küfür üretirler. Başta Genel Başkan olmak üzere genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekilleri küfrü resmi dil haline getirmişlerdir."

Edep konusunda Hazreti Ali, Mevlana ve Yunus'tan dizeler okuyan Elitaş, "Edepsizliğe karşı verilecek cevabımız olabilir ama buna cevap vermememiz terbiyemizdendir" dedi.

MHP grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e yönelik sözlerini eleştiren Elitaş, şunları söyledi: "Allah aşkına hangi literatürde böyle seviyesiz cümleler böyle ahlaksız ifadeler var.Yazıklar olsun. Ben Sayın Bahçeli'ye diyorum ki, bazı parti yetkililerinin ağzına filitre taksın. Hele bazı genel başkan yardımcıları var ki onların ağzına filitre yetmez arıtma tesisi ihtiyacında arıtma tesisi kursun."

Elitaş, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Hüseyin Çelik'in MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna Elitaş, şöyle karşılık verdi: "Sayın Bahçeli'nin yaptığı konuşmalardan, grup toplantılarında söylediği küfürlerden bir kitap çıkar. Bizim her söze cevabımız vardır ama terbiyemizden bir şey demeyiz. Bahçeli'nin yaptığı son açıklama bardağı taşıran son damla olmuştur."

Şandır'ın 48 maddeyi destekleyecekleri yönünde partide önemli görevlerde bulunan 4 milletvekili ile basın toplantısı yaptığını ve televizyonda katıldığı bir programda bu sözlerini tekrarladığını daha sonra böyle bir açıklama yapmadığına dair yazılı bir açıklama yaptığını belirten Elitaş, "Grup Başkanvekiliysen 40 düşünür 1 söylersin. Sayın Şandır, 1 düşünüp 40 söylüyor" dedi.

Bahçeli'nin 48 madde önerisinden yapılan baskılar sonucu vazgeçtiğini ileri süren Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki gün önce grup başkanvekiline basın toplantısı yaptıracaksın. Daha sonra vazgeçeceksin. Ne değişti ki, kimler baskı yaptı? Sayın Bahçeli'nin geçmişte söylediği gibi gökkuşağı koalisyonu kurmuşlar. Ama kimle kurmuşlar o meçhul. 35. Maddeyi geçirmek istemeyenler mi kurmuşlar?"

Elitaş, "Sayın Bahçeli'nin bu tavrı ile biz 2071'de de anayasa yapamayız. Tanıdığımız Bahçeli ile okuduğumuz Bahçeli arasında dağlar kadar fark var. Genel Kurul'da tanıdığımız Bahçeli kibar beyefendi okuduğumuz Bahçeli küfreden biri. Sanki iki yüzlü iki ruhlu gibi geliyor bana."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.15 18:05 - Son Güncellenme: 2013.07.15 18:05 - HABER MERKEZİ
A