Elektronik paraya yeni düzenleme geliyor

Elektronik paraya yeni düzenleme geliyor

Elektronik paraya yeni düzenleme getiren tasarının görüşülmesine başlandı.

2013.06.19 21:19 - Son Güncellenme: 2013.06.19 21:20 - Güncel
A
Elektronik paraya yeni düzenleme geliyor

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, "camdan yapılmış kulelerde oturanlar başkalarına taş atmasınlar" sözünü sadece bankalar için söylemediğini iddia ederek, "Camdan yapılmış kulede oturan Başbakan'dır aynı zamanda, ona da söylenmiş bir söz olarak alıyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, elektronik paraya yeni düzenleme getiren Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine başlandı.

Tasarının tümü üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülkeye yayılan protesto eylemleri ile ilgili olarak, "Gençleri anlamaktan başka kaygımız yok" dedi.

"Beşiktaş'ın Çarşı grubundan terör örgütü çıkarmaya çalışırsanız, Tavacı Recep'ten de örgüt lideri çıkarmaya kalkarsanız" diyen Kaplan, Türkiye'yi germeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Kaplan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çözüme katkısının olmadığını iddia ederek, "Eğer zamanında müdahale olsaydı, diklenme mitingleri yerine başka çözümler olabilirdi" dedi. Kaplan, eylemlerin sürdüğünü, "duran adam" eylemi karşısında, "duran adama karşı duran adamların" ortaya çıktığını söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hükümetin bir taraftan AB'ye kızdığını ama diğer taraftan da kanun tasarılarının gerekçesinde "AB istiyor, biz de o yüzden yapıyoruz" denildiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözüyle faiz lobisi ile içli dışlı olduğunu itiraf ettiğini iddia eden Günal, "Başbakan bir şey biliyorsan söyle ve  gereğini yap ama biliyorsan ve de gereğini yapmıyorsan suç işliyorsun" dedi.
"FAİZ LOBİSİNİN İŞİNE GELECEK DAVRANIŞLARINDAN SAKINMASI LAZIM"
CHP'li Kuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın piyasaları karıştıracak çok tehlikeli laflar ettiğini ve bu nedenle de çok dikkatli olması gerektiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, "camdan yapılmış kulelerde oturanlar başkalarına taş atmasınlar" dediğini ifade eden Kuşoğlu, "Bu laf sadece bankalar için söylenmiş değildir. Camdan yapılmış kulede oturan Türkiye'nin Başbakanı'dır aynı zamanda, ona da söylenmiş bir söz olarak alıyorum ben bunu. Yerinde buluyorum ve doğru söylenmiş bir sözdür ama muhatabının da bu sözü alması lazım. Camdan yapılmış kulede oturduğunu bilerek piyasaları karıştırmaması, ekonomiyi alt üst etmemesi lazım. Faiz lobisinin işine gelecek davranışlardan sakınması lazım" diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da ülke genelindeki protesto olaylarına değinerek, "Danışmanım yanıma gelirken Kızılay'da elini şöyle kaldırdı diye, 3 tane plastik mermi ile eline ateş ederek elini parçaladınız, eli sakat kaldı ve tellerle bağlı. ODTÜ'yü bitirmiş gencecik bir insanın elini sakat bıraktınız. Başka bir tanıdığımın çocuğunun da gözünü çıkardınız. Siz 'polisi daha da güçlendireceğiz' dediniz. Bununla, 'daha çok gencin gözünü çıkartacağız, daha çok insanı öldüreceğiz, daha çok insanı sakat bırakacağız' dediniz. 7 bin insanı sakat bıraktınız, 6 insanı öldürdünüz, onlarca insanı cezaevine attınız" şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.19 21:19 - Son Güncellenme: 2013.06.19 21:20 - Ramazan Acar
A