Elektrik sayacı değişiminde bedel alınmayacak

Elektrik sayacı değişiminde bedel alınmayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik sayaçlarının değişimi halinde müşterilerden herhangi bir bedel talep edilmeyeceğine karar verdi.

2013.06.21 15:24 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:32 - Ekonomi
A
Elektrik sayacı değişiminde bedel alınmayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik sayaçlarının değişimi halinde müşterilerden herhangi bir bedel talep edilmeyeceğini kararlaştırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, sayaçların okunması, bakımı, işletimi ve devralınmasına ilişkin usul ve esasları içeren yönetmelik yayımlanıncaya kadar uygulanmak üzere bir dizi karar aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sayaçların değişimi halinde müşterilerden herhangi bir bedel talep edilmeyecek.

Sayaç değişiminde oluşan maliyetlerden sayaç maliyeti, yatırım harcamaları kapsamında değerlendirilecek. Talep edilmesi ve kurul tarafından uygun bulunması halinde ilave yatırım verilecek. Bu kapsamda takılan sayaçların tarife hesaplamalarına esas yatırım tutarları kurul tarafından belirlenecek birim maliyetler dikkate alınarak hesaplanacak.

Sayaçların değiştirilmesine ilişkin sökme-takma işlemleri kapsamında oluşan maliyetler işletme harcamaları kapsamında değerlendirilecek. Bu kapsamda oluşan giderler, daha sonra analize tabi tutularak makuliyet çerçevesinde gelir düzeltmesi kapsamında dikkate alınacak.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.06.21 15:24 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:32 - Zeynep Çelik
A