Elbaradey: Şiddetin sorumlusu Mursi

Elbaradey: Şiddetin sorumlusu Mursi

Muhalif liderlerden Muhammed Elbaradey, Mısır'da devam eden şiddet olaylarından Cumhurbaşkanı Mursi'yi sorumlu tuttu.

2012.12.06 07:53 - Son Güncellenme: 2012.12.06 07:53 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Elbaradey: Şiddetin sorumlusu Mursi

Elbaradey, Mısır sokaklarında kutuplaşma ve bölünmenin daha ciddi sonuçlarının da olabileceğini söyledi.

15 Aralık'ta yapılacağı açıklanan anayasa referandumunun ertelenmesini isteyen Elbaradey, "Mursi televizyona çıkıp diyaloga hazır olduğunu açıklasın." diye konuştu.

Muhalif liderlerden Hamdin Sabbahi ise Mursi'nin ahlaki meşruiyeti kaybettiğini ve ülkeyi iç karışıklığa götürdüğünü öne sürdü.
Bu arada Mursi karşıtları ve taraftarları arasındaki şiddet olayları başkanlık sarayı önünde devam ediyor. Müslüman Kardeşler, anayasa değişikliğine karşı çıkan muhaliflerin toplandığı saray önüne gidilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Öte yanda Mursi'nin danışma heyetindeki üç ismin kriz sebebiyle istifa ettiği belirtildi. Aynı ekipten üç kişi de daha önce istifasını sunmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.06 07:53 - Son Güncellenme: 2012.12.06 07:53 - HABER MERKEZİ
A