Ekrem Alfatlı BBP'deki görevini bıraktı
Büyük Birlik Partisi'nde uzun süre Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği yapan Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı geçtiğimiz hafta yapılan kongre sonrasında görevini bıraktı.
2011.07.07 15:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından istifa etmesiyle birlikte partide kongreye gidilirken MKYK Üyesi Ekrem Alfatlı yeniden aday olmayarak görevini bıraktı.
Uzun süredir siyasi yaşamını BBP çatısı altında sürdüren Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı bundan sonra siyasete ara vereceğini söyledi.
Yıllardır devam eden siyasi hayatı boyunca birçok güzelliğe şahit olduğunu dile getiren Ekrem Alfatlı, en büyük gururunun BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte siyaset yapmak olduğunu söyledi.
Siyasetten millete hizmet dışında bir beklentilerinin hiçbir zaman olmadığını söyleyen Alfatlı, 12 Haziran seçimlerinde Bursa'dan birinci sıra adayı olarak var gücüyle çalıştığını anlattı.
Milletin tercihine her zaman saygı gösterdiklerini bundan sonra da aynı titizliği göstereceklerini bildiren Alfatlı, yeni dönemde siyasetin içerisinde olmayacağını açıkladı.
Yeminli Mali Müşavir olarak daha çok mesleki alanda faaliyetlerine devam edeceğinin altını çizen Alfatlı, bunun yanında sosyal projeler üzerinde çalışacağını söyledi. Sporla da yakından ilgilenen Alfatlı ayrıca Karate Federasyonu'ndaki görevine devam edeceğinin bilgisini de verdi.
BBP'de birlikte siyaset yaptığı bütün arkadaşlarının samimiyetle çalıştığını dile getiren Alfatlı, "Yıllarca Türk-İslam Ülküsü'nü gerçekleştirme adına arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına sahip çıktık, hep yüceltme derdinde olduk. Bundan sonra da aynı davayı siyaset dışı mekanizmalarda sürdüreceğimi belirtmek isterim. BBP'deki MKYK üyeliğim kongreyle birlikte sona ermiştir. Fakat bunun yanında MKYK'da Bursa'yı arkadaşlarımız Salih Uçak, Hasan Uslu ve Selahattin Çelt en iyi şekilde temsil edecektir. Birlikte siyaset yapma şerefine nail olduğum bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim döneminde bu davaya gönül vererek, canla başla çalışan tüm arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasete ara veriyorum ancak arkadaşlarımıza ve davamıza olan desteğimizin de süreceğini belirtmek isterim. Bundan sonra kendimi daha çok mesleki alanlara ve sosyal projelere adayacağım" dedi.