Ekonomik krizde yeni dalga

Ekonomik krizde yeni dalga

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları sonrası krizin yeni bir safhaya girdiğini söyledi

2013.07.17 09:26 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:26 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Ekonomik krizde yeni dalga

. Babacan Türkiye'ye etkisi konusunda ise, "Son 1,5 aydır piyasamızda yaşanan hadise tüm dünyada yaşanıyor. Dünyada yeni bir denge arayışı var. Bu hareketli dönem bir süre daha devam edecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) piyasalarda yarattığı dalgalanmayı değerlendirdi. Babacan Fed Başkanı Ben Bernanke'nin 22 Mayıs'taki açıklamalarının ardından krizin yeni bir safhaya girdiğini söyledi. Açıklamaların Türkiye'ye etkilerinin Gezi Parkı olaylarıyla aynı zamana denk geldiğini anımsatan Babacan, "Aynı tarihlerde dünyadaki pekçok ülke piyasasında dalgalanmalar vardı. Son 1,5 aydır piyasalarımızda yaşadığımız dünyada pekçok ülkede yaşanan hadiselerdir" dedi.

'DENGE ARAYIŞI SÜRECEK'

Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) iftar yemeğinde yaptığı konuşmaya piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Böyle bir dönemin geleceğini mayıs ayının başında söylediklerini anlatan Babacan, piyasalardaki hareketli dönemin bir süre daha devam edebileceğini belirtti. Bütün dünyada yeni bir denge arayışının olduğuna işaret eden Babacan, bu arayışın bir süre daha süreceğini söyledi. 

'HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK'

Türkiye'nin temelleri sağlam bir ülke olduğunu kaydeden Babacan, 10 yıldır izledikleri para politikaları, mali disiplin ve gerçekleştirdikleri yapısal reformlarla ekonominin temelini sağlamlaştırdıklarını dile getirdi. Dışarıdan gelebilecek dalgalanmalara karşı her türlü tedbirin alındığına dikkati çeken Babacan, "Piyasa göstergeleri açısından yeni bir denge arayışı vardır ama bu olanların ülkemiz ekonomisi üzerinde kalıcı bir etkisi olmayacaktır" diye konuştu.

'AB NEGATİF BÜYÜYECEK'

Son bir yılda dünyada çok önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Babacan, Türkiye'yi çevreleyen coğrafyada problemler yaşandığını, AB'deki ekonomik krizin sürdüğünü hatırlattı. Geride kalan 5 yıl boyunca negatif büyüme gösteren Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıl da negatif bir büyüme ortaya koyacağını anlatan Babacan, ihracat ve Türkiye'ye girecek doğrudan sermaye açısından AB'deki krizin sürmesinin önemine işaret etti. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.17 09:26 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:26 - HABER MERKEZİ
A