Ek yerleştirme başvuruları ne zaman? (LYS-ÖSYM)

Ek yerleştirme başvuruları ne zaman? (LYS-ÖSYM)

ÖSYM'nin internet sitesinde adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanan 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na göre, merkezi yerleştirmede ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

2013.09.23 18:38 - Son Güncellenme: 2013.09.23 18:39 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Ek yerleştirme başvuruları ne zaman? (LYS-ÖSYM)

 

 

KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.

EK YERLEŞTİRMELER İÇİN TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar tercih yapmak istedikleri programları belirleyip tercihlerini sıraladıktan sonra tercih formunu 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresindeki "Tercihler" alanındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı alana TC kimlik numaraları ile şifrelerin girdikten sonra ÖSYM'ye gönderebilecek. Adayların bu işlemden sonra ekranda "Tercihleriniz ... tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" uyarısını görmeleri gerekiyor.

Başvuru merkezi aracılığıyla tercihleri göndermek isteyen adaylar ise doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarıyla birlikte 25-30 Eylül arasında bir başvuru merkezine giderek başvurularını yapabilecek. Tercih hizmeti ücreti olarak adaylardan 3 lira alınacak.

YENİ KILAVUZ YAYINLANACAK

ÖSYM açıklanan kılavuzun ön bilgi vermek amacıyla yayınlandığını, bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce, tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu incelemeleri istendi.

2013-ÖSYS'de merkezî ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Adaylar kayıt tarihleri içerisinde yerleştirildikleri üniversitelere istenen belgelerle gidecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.09.23 18:38 - Son Güncellenme: 2013.09.23 18:39 - HABER MERKEZİ
A