Eğitim, sağlık ve spor Bursa´da buluşuyor

Eğitim, sağlık ve spor Bursa´da buluşuyor

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu destekleriyle düzenlenen ´Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa´da Hayat Oluyor´ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Çocuklara oyunlarla beraber farklı kültürler kazandırmayı hedefleyen projenin Cuma günü start alacağı bildirildi.

2012.04.10 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eğitim, sağlık ve spor Bursa´da buluşuyor

Büyükşehir Belediyespor´a ait Acemler Tenis Kafe´de yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hamza Çelik, Okul Sporları Üst Kurul üyesi Ersin Yılmaz ve organizatörler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´nın spor kenti olması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Cuma günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´ın katılımıyla başlayacak olan ´Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa´da Hayat Oluyor´ projesiyle 421 okulda 6 bin 430 çocuğun spor, oyun, eğitim ve sağlıkla buluşacağını söyledi. 2011-2012 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´nun ayrı ayrı işlevler üstlendiğini söyleyen Satık, "Proje kapsamında; Büyükşehir Belediyesi olarak voleybol, basketbol, futbol, satranç, tenis, karate ve oryantring branşlarında küçükler spor ligleri organize ettik. Bu organizasyona 230 okuldan 2000-2001 doğumlu 2 bin 503 öğrenci katılacak. Yine futbol, atletizm, petank, dart, bowling, masa tenisi ve yüzme branşlarında özel çocuklar spor şenliği organize ettik. Bu organizasyona da 476 öğrenci katılacak" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de Bursa için çok önemli gördükleri ´Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa´da Hayat Oluyor´ projesine kurum olarak destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bilici, "Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenler arası masa tenisi turnuvası düzenledik. Masa tenisi turnuvasında 43 okuldan 127 öğretmenimiz yer alacak. Yine proje çerçevesinde beştaş, mıhlama, birdirbir, topaç, ip atlama, kutu kutu pense, yakar top, mendil kapmaca ve körebe gibi eski oyunların bulunduğu Geleneksel Türk Oyunları Şenliği organize ettik. Bu oyunlara da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´na iştirak eden bin 800 öğrenci katılacak" diye konuştu.
´Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa´da Hayat Oluyor´ projesi kapsamında ayrıca; Bursa Valiliği tarafından 23 kurum ve 79 okuldan bin 224 kamu çalışanı ve öğretmenin katılacağı kurumlar ve okullar arası voleybol turnuvası, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 300 öğrencinin katılacağı petank turnuvası ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da sağlıklı beslenme ile fiziksel aktivitenin kazandırılmasına yönelik faaliyetler planlandığı kaydedildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.04.10 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A