EĞİTİM-BİR-SEN ŞEHİTLERİ ANDI

EĞİTİM-BİR-SEN ŞEHİTLERİ ANDI

Memur-Sen Bursa İl Temsilciği'ne bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Çanakkale Zaferi'nin sömürülen halklara kurtuluş reçetesi olduğunu söyledi.

2011.03.18 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
EĞİTİM-BİR-SEN ŞEHİTLERİ ANDI

Şeker, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Çanakkale Zaferi'yle millet olarak birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya gösterdiğimizi belirten Şeker, bu uğurda 250 bin şehit verdiğimizi hatırlattı. Emperyalist güçlere karşı tek yürek olarak savaştığımızı anlatan Şeker, "Çanakkale sömürülen halklara kurtuluş reçetesi olmuştur. Var olmaya azmetmiş bir milletin iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' bilinciyle vatana olan bağlılığımız tüm dünyaya örnek olmuştur" diye konuştu.
Şeker, Çanakkale'nin gençlerimize hayatın anlamını ve adanmışlığın ülküsünü öğütlediğini ifade etti. Çanakkale'de bütün imkansızlıklara ve yokluğa rağmen yüksek bir şuurla mücadele ettiğimizin altını çizen Şeker, "Mehmet Akif Ersoy'un 'Atılan her lağamın yaktığı yüzlerce adam. / Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer' diye kaleme aldığı Çanakkale, imanın demire, çeliğe ve teknolojiye karşı zaferidir" dedi.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.03.18 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A