Eğitim Bir-Sen öğretmenleri sınava hazırlıyor

Eğitim Bir-Sen öğretmenleri sınava hazırlıyor

Yöneticilik sınavı öncesinde eğitim çalışanlarına verilen seminerin başladığını duyuran Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Timurtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan seminerin hafta içi olmak üzere 10 gün süreceğini söyledi.

2011.09.20 16:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Eğitim Bir-Sen öğretmenleri sınava hazırlıyor

Seminer öncesi bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, geçen yıl çok ciddi bir çalışmayla 1850 yeni üye yaparak Türkiye'de sendika olarak birinci sırada yer aldıklarını belirtti. Kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek ve geliştirmek için mücadele ettiklerini, hizmet sendikacılığı yaptıklarını belirten Şeker, sendika olarak, eğitim çalışanlarının meselelerini ilgili makamlara iletme konusunda da köprü vazifesi üstlendiklerini anlattı.
Eğitim Bir-Sen olarak 200 bin üyesiyle çok ciddi çalışmaların altına imza attıklarını kaydeden Numan Şeker, eğitim müfredatının nasıl olması gerektiği konusunda 2009 yılında Ankara'da 200 akademisyenin katılımıyla eğitim felsefesi kongresi düzenleyerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bile yapamadığı bir çalışmaya imza attıklarını vurguladı.
En doğudan en batıya kadar yurdun her bölgesinde hakkın, adaletin, emeğin ve özgürlüğün savunucusu olduklarının altını çizen Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir zaman haksızın yanında yer almadık. Her zaman Hakk'ın ve haklının yanında yer aldık. Okul müdürlüklerinde haksızlık yapan ve bu devletin parasını kendi kasasına aktaran veyahut da yolsuzluk yapan ve bunu yaptığı tespit edilen hiçbir müdürün arkasında durmadık. Hatta bunların müdürlükten alınmasını talep ettik ve alındı da. Başka sendikalar ise disiplin kurulunda 19 ceza almış bir müdürün bile hakkını hiç sıkılmadan savunabiliyor. Ve bunun ardından yine o müdürün çok iyi biri olduğu aksettirilen haberler medyada yer alıyor. Biz destek olunacağı noktada her zaman arkadaşlarımıza gerekli desteği veririz, ancak eğer ki bir arkadaşımız çalıştığı kuruma ya da çalışanlarına haksızlık yapıyorsa kesinlikle arkasında durmayız. Biz bu duruşumuz ve inancımız ile sendikacılık yapmaya devam ediyoruz."
BU SEMİNERE KATILANLAR SINAVDA BAŞARILI OLUYOR
Eğitim Bir-Sen olarak, tüm eğitim çalışanlarının sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Şeker, eğitimcileri yöneticilik sınavına hazırlamak için büyük gayret gösterdiklerini belirtti. 92 şubede bu seminerin yapıldığını söyleyen Şeker, yöneticilik sınavına hazırlık semineri kapsamında genel merkezin hazırlamış olduğu 80 bin adet kitapçığın bütün Türkiye'de, 2 bin adet kitabın ise Bursa'da eğitim çalışanlarına dağıtıldığını açıkladı. Şeker, bir önceki yöneticilik sınavı döneminde seminere katılanlardan 4 kişi haricinde herkesin başarılı olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.09.20 16:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A