Eğitim Bir-Sen'den Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasına destek

Eğitim Bir-Sen'den Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasına destek

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Milli Güvenlik Bilgisi Dersi'nin kaldırılması yönündeki karara destek verdi.

2012.01.26 14:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Eğitim Bir-Sen'den Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasına destek

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, eğitimde militarizmin izlerinin silinmesi yolunda önemli bir adım atıldığını söyledi. Şeker, eğitimde vesayetin en önemli görüntülerinden biri olarak gördükleri Milli Güvenlik Bilgisi Dersi'nin komutanlar tarafından verilmesi konusunun tarihe karışacak olmasının, sivilleşme ve demokratikleşme adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Şeker, Katsayı ayıbının ortadan kaldırılmasıyla başlayan süreçte, bu adımın eğitimde normalleşmeye katkıda bulunacak bir gelişme olduğunu ifade etti.
Rahat - hazır ol - dikkat komutları sınıflardan yükselirken, eğitimin sivil olduğundan söz edilemeyeceğini her platformda seslendirdiklerini hatırlatan Şeker, 18. Milli Eğitim Şurası'nda da, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan Türkiye'nin, eğitimde vesayetin izlerini taşıyan uygulamalardan kurtulması gerektiğini dile getirdiklerini aktardı.
Eğitimin bilimsel ve pedagojik yapısına uygun olarak geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trafik dersine trafik polisinin, sağlık dersine doktorun gelmesinin gerekmediği gibi, askerin de bu derse girmesi gerekmez. Herkes işini kendi alanında yapsın. Asker görevini kışlada, öğretmen okulda, doktorlar da hastanede yapsın. Garnizon komutanları bu derse giriyor diye sınıfta iki asker bekliyor. Okulda böyle görüntülere gerek yok. Bunlar eğitimin bilimsel ve pedagojik formatına uygun değildir. Bu dersin, 2012-2013 yılından itibaren vatandaşlık bilgisi ve benzeri derslerin içinde sivil öğretmenler tarafından verilecek olması bizleri memnun etmiştir."
Eğitim sistemindeki vesayetin toptan kaldırılması gerektiğini belirten Şeker, "28 Şubat'ın ürünü karma eğitim zorlaması, başörtüsü sorunu, Anayasa'nın fiilen yaşama geçirilmeyen ve isteyen vatandaşın çocuğuna dini eğitim aldırabileceğini söyleyen 24/2. maddesine işlerlik kazandırılması da ele alınmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimde vesayetin bütün izleri silininceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2012.01.26 14:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A