Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Acar'dan Öğretmenlik Meslek Kanunu önerisi
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, toplumda ve eğitimin paydaşları arasında öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç duyulduğu konusunda kuvvetli bir mutabakat olduğunu söyleyerek, "Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmene destek kanunu olmalıdır" dedi.
2018.12.26 13:33 - Son Güncellenme: 2018.12.26 13:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİŞube olarak Bursa'da, Genel Merkez olarak Türkiye'de yetkili sendika konumunda bulunan Eğitim-Bir-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dair önerilerini açıkladı. Sendika binasında yaptığı açıklamada konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, eğitimin insanların birbirleriyle ilişki, iletişim ve etkileşimlerinden beslenen, akli süreçlerin hâkim olduğu ve ahlaki sonuçların hedef alındığı faaliyetler bütünü olduğuna dikkat çekti. Söz konusu faaliyetlerin tarihin her döneminde önemini koruduğunu hatırlatan Acar, "Öğretmenlerin şuur sermayesini artıran, bilgi haznesini büyüten, idrak zeminini güçlendiren, olaya ya da olguya dair hikmeti keşfetmeye dönük eylemleriyle beşerin insanlaşması ve bireyin uzmanlaşması yolculuğunun rehberi olarak kabul edilmesi gerekiyor" dedi. Resmî-özel öğretim kurumu ayrımı yapılmaksızın bütün öğretmenleri kapsayacak, öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Ramazan Acar, "Bu konu öğretmenler, sendikalar, siyasi partiler ve son yıllarda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Öğretmenlik mesleğini düzenleyecek bir kanuna ihtiyaç olduğu konusunda toplumda ve eğitimin paydaşları arasında bir mutabakat var" diye konuştu.
KANUN ÖLÜ DOĞMASIN
Mevcut Devlet Memurları Kanunu, Millî Eğitim Temel Kanunu, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gibi yasal metinlerde öğretmenlerin statü, hak, yetki, görev ve sorumluluklarını düzenleyen hükümler bulunduğunu da hatırlatan Ramazan Acar, "Öğretmenliğin bir kariyer mesleği, yöneticiliğin profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve mesleki standartlara kavuşturulması isteniliyor ise özel bir meslek kanunu çıkarılması gerekiyor" şeklinde konuştu. Eğitim-Bir-Sen olarak, söz konusu hazırlık, tasarım ve geliştirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir meslek kanunundan beklentiler ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun içermesi gereken unsurlara ilişkin bir çalışma hazırladıklarını belirten Acar, "Biz Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kanun ancak bu şekilde ölü doğma riskinden kurtulur, haklı talepleri ve beklentileri karşılayabilir. Bütün bunlar için eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:25
-
04:19
-
01:06
-
02:05
-
00:09
En Çok Okunanlar
- Bursa'da gece mekanı kurşunlandı: 2'si...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Yangın faciasında 12. kattan atlayan...
- Bursa'da bıçaklı kavga sonrası olay...
- Bakanlık ünlü restoran ve baharat...
- Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma...
- Bakan Tunç: Hayatını kaybedenlerin sayısı 78
- Bursa'da uygulamadan kaçan alkollü sürücü:...
- Yemek yapmadı diye eşini öldüresiye dövdü
- Fatih Portakal'dan dikkat çeken iddia:...
- Bursa'da zillere bastı! Kamerayı görünce...
- Kartalkaya'da yangın faciasının yaşandığı...
- TCMB yılın ilk faiz kararını açıkladı!
- Bursa'da otomobile çarpıp devrilen hafif...
- Türk seramik devi iflas etti!