Egemen Bağış ile CHP'li Acar arasında laiklik tartışması
Kadın konulu panelde Bakan Bağış ile CHP'li Gürkut Acar arasında istifa ve laiklik polemiği yaşandı.
2013.04.19 06:27 - Son Güncellenme: 2013.04.19 06:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun kuruluşunun 4. Yılı kutlamaları çerçevesinde Meclis'te düzenlenen 'Karar Alma Mekanizmalarında Kadın' konulu panel Bakan Bağış ile CHP'li Gürkut Acar arasında istifa ve laiklik polemiğinin yaşanmasına sahne oldu.
"HER KADIN FİKİRLERİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEYEBİLMELİ"
Konuşmasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onaç'ın istifasına atıfta bulunan Bağış, "Dün Türkiye'nin en büyük, en tarihi en köklü siyasi partilerin birinde bir kadın yöneticinin düştüğü durum hepimizin üzerinde düşünmemiz gereken bir durumdur. Ben Türkiye'de fikirlerini özgürce söyleyen kadınlara her zaman sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
"MİLLET NE İSE VEKİLİ DE ODUR"
'Millet ne ise vekilde odur' yönünde sözlerinden dolayı Anayasa Mahkemesi'nde yargılandığını belirten Bağış, "Bir zamanlar Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmayı gerektirecek o cümleyi bu Meclis'in çatısı altında bir kez daha dile getirmek istiyorum. Türkiye'de millet neyse milletin vekili de odur. Bu Meclis'te hiç kimse kadınların seçme ve seçilme hakkını başka bahanelerle başka örtülerle örtmeye kalkmasın. Biz milletimizin değerlerine hep beraber sahip çıkmalıyız. Milletimizin farklı taleplerini hep birlikte korumalıyız. Bu ülkede kimsenin kimsenin yaşam tarzını değiştirmeye ve kalkmaya bile teşebbüs edememesi için önceliğin Meclis'in ortaya koyması lazım" dedi.
BAĞIŞ İLE CHP'Lİ ACAR ARASINDA LAİKLİK POLEMİĞİ
Bağış'ın bu sözlerine paneli izleyen CHP milletvekili Gürkut Acar ayağa kalkarak tepki gösterdi. "Muhalefete ağır sözler söylediniz. Bunu protesto ediyorum. Laikliğin olmadığı yerde kadın-erkek eşitliği olmaz" diyen Acar, salonu terk etti. Acar'ın bu protestosunun ardından konuşmasını sürdüren Bakan Bağış, "Laiklik çok şükür çok emin ellerdedir. Laiklik o kadar ucuz değil. Keşke burada gösterdiğiniz kahramanlığı partinizde gösterseniz ve partinizdeki kadınlara sahip çıksaydınız" dedi.