EGEMEN BAĞIŞ, BAĞIŞLADI
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendisine yumurta attığı gerekçesiyle "kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret" suçundan yargılanan öğrenci Nihal Çarıkcı'nın beraatini "Karara ben de sevindim" sözleriyle değerlendirdi.
2011.02.10 16:46 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Yumurta atmanın, kimsenin doğal demokratik hakkı olmadığını belirten Bağış, "Bizim o şikayetimiz sonrası savcının açtığı dava, Türkiye'yi kadın budu köfteye dönmekten kurtarmıştır" dedi.
Ortaköy'deki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ofisi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, CHP'li Mehmet Sevigen'i eleştirdi. Bağış, "Sayın Sevigen'in şov yapma merakı yeni değil. Buna artık Türkiye alıştı. Dün de konuyla ilgili mecliste bir şov yaptı. Nihal Çarıkcı kardeşimizin beraat etmesine ben de sevindim. Benim için o kardeşimizin değil 2 yıl, 2 saat bile özgürlüklerinin kısıtlanması herkesten çok beni üzer ama orada bizim vermek istediğimiz bir mesaj vardı. O mesaj da, Türkiye tarafından çok net bir şekilde alınmıştır. O mesaj, 'demokratik ülkelerde insanın protesto hakkı olur ama şiddet içeren protestolar protesto olmaktan çıkar, teröre dönüşür'dür" dedi.
Yumurta atmanın, kimsenin doğal demokratik hakkı olmadığının altını çizen Egemen Bağış, "Bunu, karar veren hakim de söylüyor. O davayı biliyorsunuz ben açmadım. O gün emniyet görevlileri 'şikayetçi misiniz?' diye sordu. Ben onun cevabı olarak, 'eğer kanunlar çiğnenmişse, devletin bir bakanı olarak, kanunların yürümesinden sorumlu bir şahıs olarak, kanunlar çiğnendiyse şikayetçi olduğumu söyledim. O demecim üzerine bir cumhuriyet savcısı dava açtı. Dava açma kararını veren savcının kararına nasıl saygı duyduysam, bugün beraat veren hakimin kararına da aynı şekilde saygı duyuyorum. Çok şükür demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Çok şükür ki bu ülkede bağımsız bir yargımız var. Bağımsız savcılar dava açabiliyor, bağımsız şekilde hakimler onları neticelendirebiliyor. Önemli olan Türkiye'nin şu mesajı almış olmasıdır. Yumurta atmak mahkemelerde hakimlerin, savcıların tartışmasını gerektirecek bir suçtur. Bununla ilgili davalar açılır ve böyle süreçler yaşanır. Bizim o şikayetimiz sonrası savcının açtığı dava, Türkiye'yi kadın budu köfteye dönmekten kurtarmıştır" diye konuştu.
Gençlere de seslenen Bağış, "Ümit ederiz ki, bundan sonraki kardeşlerimiz protestolarını daha medeni, daha Avrupa standartlarında yaparlar. Vakitleri ve enerjilerinin bir kısmını derslerine harcarlar, bu ülkenin sorunlarını araştırmaya harcarlar. Bu ülke hepimizin. Farklılıklarımız olacak. O farklılıkları zenginliğimiz olarak göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:43
-
00:12
-
02:39
-
02:05
-
01:08
En Çok Okunanlar
- Bursa'nın göbeğinde feci kaza! 1 yaralı
- İstanbul beyaza büründü, Bursa'ya kar...
- Bursa Büyükşehir Belediyesi KPSS'siz işçi...
- Bursa'daki 'hassas' 36 mahalleyi yakından...
- Bursa'da 2 yaşındaki bebek dehşeti yaşadı!
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Üç sucuk markası daha ifşa oldu!
- Araç muayenelerinde yeni dönem! Artık o...
- Kore Yarımadası'nda savaş çanları!
- Bursa'nın 'akıllanmayan' firması yine ifşa...
- Emekliler için önemli uyarı: Çalışanların...
- Cübbeli Ahmet, Diyanet İşleri'ne çok...
- Bursa'da alkol denetiminde ilginç anlar!
- Otomobil piyasası karıştı! İkinci el,...
- 10 katlı binada yangın: 20 kişi dumandan...