Edirneliler heykele sahip çıkıyor
Edirneliler dünyaca ünlü heykel sanatçısı ve hemşerileri olan İlhan Koman'ın tahrip edilen Akdeniz Heykeli'nin Edirne'ye getirilmesi için bir imza kampanyası başlattı.
2014.07.24 13:10 - Son Güncellenme: 2014.07.24 13:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısını protesto eden gruplar, dünyaca ünlü heykel sanatçısı İlhan Koman tarafından yapılan ve İsrail'in Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu'nun yakınlarında bulunan Akdeniz Heykeli yıkmaya çalışmış, başaramayınca heykelin kolunu koparmışlardı.
Buna karşılık sanatçının Edirneli hemşerileri harekete geçti ve heykelin sanatçının memleketi olan Edirne'ye getirilmesi için sosyal medyada change.org sitesinde bir imza kampanyası başlattılar.
Edirneliler sadece bununla kalmıyor, kentte de yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Edirneliler, "Edirne'de yetişen dünyaca ünlü sanatçımız İlhan Koman'ın saldırıya uğrayan ve tahrip edilen heykelinin ait oldugu yere yani Edirne'ye getirilmesi ve sehrimizin gurur kaynağı olarak yerini almasi en büyük arzumuzdur. Bu amaçla başlatılan imza kampanyasına tüm Edirnelilerin destek vermesini bekliyoruz" diye açıklama yaptılar