Edirne'ye gelişler devam ediyor! Mültecilerin sınırda son durumu...

Edirne'ye gelişler devam ediyor! Mültecilerin sınırda son durumu...

Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin Edirne'ye gelişleri sürüyor.

2020.02.29 00:29 - Son Güncellenme: 2020.02.29 01:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Edirne'ye gelişler devam ediyor! Mültecilerin sınırda son durumu...
03:06 Yunanistan sınırında sığınmacılara gaz bombası attı

İLGİLİ VİDEO

Yunanistan sınırında sığınmacılara gaz bombası attı

03:35 Sığınmacılar botlarla Yunanistan'a geçmeye çalışıyor

İLGİLİ VİDEO

Sığınmacılar botlarla Yunanistan'a geçmeye çalışıyor

Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin Edirne'ye gelişleri sürüyor.

Kentte dün gece saatlerinde başlayan düzensiz göçmen hareketliği devam ediyor.

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler, özellikle Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı civarında bekliyor.

Tel çitle korunan alanın yakınında bekleyen göçmenlere, Yunan güvenlik güçleri geri çekilmeleri için zaman zaman ses bombası atıyor, araçlarının sirenini çalıyor.

Başlayan sağanak nedeniyle zor anlar yaşayan düzensiz göçmenler, yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalışıyor.

Yunanistan, tampon bölgede jiletli tellerle barikat kurdu.

 Düzensiz göçmenler geceyi otogarda geçiriyor

Denizli'de düzensiz göçmenlerin gündüz saatlerinde başlayan Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye gidişleri gece saatlerinde artarak devam etti. Mülteciler otobüs firmalarının Edirne araçlarına binmek için yoğunluk oluştururken, Edirne'ye sefer bulamayanlar ise İstanbul araçlarına bilet aldı.

Edirne'de, Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasında bulunan tampon bölgede mülteci grubunun bekleyişi sürüyor. Yunanistan, tampon bölgede jiletli tellerle barikat kurarak, bölgeye çok sayıda Yunan polisi sevk etti.

Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberlerin ardından Karabük'te yaşayan çok sayıda göçmen, aileleri ile sınır kentlerine gitmek için şehirler arası otobüs terminaline geldi.

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenler, Edirne başta olma üzere sınır kentleri üzerinden Avrupa'ya ulaşmak istiyor.

Eşyaları ile otogara gelen düzensiz göçmenler, otobüs firmalarından bilet alarak yola çıktı.

Otobüs bileti satış görevlisi Ayşegül İmamoğlu Avrupa'ya gidecek olan göçmenlerin çok fazla geldiğini ve otobüs seferlerinin yetersiz kaldığını belirtti. İmamoğlu, "Çok yoğun Denizli otogarı olarak, sabahtan ve öğle saatlerinden başladı bu yoğunluk akşam 6-7 hatta hala daha devam ediyor. Otobüs bilet satış sistemlerimiz yavaşladı. Çok fazla Afgan, Suriye ve İran yolcusu karşıladık. Biletleri genelde İstanbul ve Edirne'ye verdik. Göçmenler İstanbul ve Edirne kapılarına çıkmayı düşündüklerini beyan ettiler. Şuanda satışlarımız normalden biraz daha yüksek oldu bugün, hatta bayağı bir yüksek oldu. Buradan ek seferler kaldırdık 2-3 tane otobüs kalktı. Gerek Edirne'ye, gerekse İstanbul'a olacak şekilde" ifadeleri ile anlattı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.02.29 00:29 - Son Güncellenme: 2020.02.29 01:01 - HABER MERKEZİ
A