Eda için seferber oldular
Kırşehir'de Ortaokul birinci sınıf öğrencisi Eda Beşkardaş'a ilik bulunabilmesi için kampanya başlatıldı.
2016.01.23 14:39 - Son Güncellenme: 2016.01.23 14:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
İlk tedavisi Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde başlanılan Eda için ilik nakli yapılması kararının alınmasının ardından Beşkardaş ailesinin de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Kırşehir'de kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kızılay Kan Toplama Merkezine Eda'ya uygun ilik bulunabilmesi için kök hücre testine gelenlerde artış olurken Eda'nın okul arkadaşlarının aileleri de başlatılan kampanyaya destek verdi.
Sosyal Medya üzerinden kızının 10 yaşında lösemi olduğunu öğrendiklerini anlatan Eda Beşkardaş'ın annesi Senem Beşkardaş, "Kızım Eda, Cacabey Ortaokulu öğrencisi 10 yaşına girdiği günlerde lösemi hastası olduğunu öğrendik. Bu hastalıktan kurtulabilmesi için ilik nakli olması bekleniyor. İlik nakli için de uygun dokunun bulunması gerekiyor" dedi.
Kırşehir'de gazetecilerin de destek verdiği kampanya ile Kan Toplama Merkezine akın olurken, Kızılay yetkilileri kan verildikten sonra uygun dokunun bulunması sonrasında testler yapıldığını belirtti.
Eda Beşkardaş'ın dedesi Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ise Kırşehir genelinde başlatılan kampanyaya teşekkür ederek, "Kızımızın yaşaması için duyarlı olan herkese teşekkür ederim. Allah Eda'nın yaşaması için destek veren herkesten razı olsun" diye konuştu.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:02
-
00:47
-
00:52
-
00:12
-
04:36
En Çok Okunanlar
- Bursalılar kar yağışına doyacak! Vortex...
- Bursa'da cinayet gibi kaza kamerada
- Bursa'daki ünlü restoranda mide bulandıran...
- Bursa'da benzinle sobayı harlamak isterken...
- Bursa Ulu Cami önünde olmadığı ortaya...
- Korkunç olay! " Necla teyzeyi diri diri...
- Dönerciden skandal hareket! O görüntüsü...
- Kayseri'den Bursa'ya geliyordu: Herkes onu...
- Bursa'da silahla ormanda heyecan arayan...
- Bursa'da bir devir resmen kapandı! İşte...
- Bursa'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu!
- Bursa'da zincirleme kaza: Can pazarı yaşandı!
- Santorini artık depremi bekliyor:...
- Bursa'da cesedi bulunan Porto Rikolu...
- Ev almak isteyenler bu haber size! Şartlar...