Eczacılardan örnek davranış

Eczacılardan örnek davranış

SAMSUN Eczacılar Odası, "Bilimsel Eczacılığın 174'üncü Yılı" etkinliği kapsamında organ bağışı kampanyası başlattı.

2013.05.09 18:04 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:04 - Sağlık
A
Eczacılardan örnek davranış

"Bir Organ Bağışla, Bir Hayat Bağışla" sloganıyla başlatılan kampanyada, toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak isteyen eczacılar, ilk olarak kendi organlarını bağışladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Merkezi'ne giden eczacılar, organlarını bağışlamak için form doldurdu. Gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla Samsun Eczacılar Odası Yönetim Kurulu'na teşekkür eden Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Levent Ceylan, "Organ bağışlayan kişinin organlarının kullanılması ancak o kişiye tıbben yapılacak tüm tedaviler uygulandıktan ve bu tedavilerin başarısız olduğu ispatlandıktan sonra beyin ölümünün gerçekleşmesiyle gündeme gelir. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes iki tanık huzurunda ve hekim onayı ile organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabilir" dedi.

Bu kampanya için Samsunlulardan da destek beklediklerini belirten Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan ise "Sağlık alanında her zaman sorumluluk üstlenen eczacılarımız, toplumumuz için çok önemli olan bir konuda taşın altına elini koydu ve organ bağışında bulunarak bir hayat kurtarma konusunda da üzerine düşeni yerine getirdi" diye konuştu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.09 18:04 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:04 - boş7
A