Ebegümeci ve adaçayına Bursalılardan yoğun ilgi! (ÖZEL HABER)

Ebegümeci ve adaçayına Bursalılardan yoğun ilgi! (ÖZEL HABER)

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun ebegümeciyle ilgili yaptığı son açıklamadan sonra Ebegümeci satışları Bursa'da da artmaya başladı. Koronavirüsün arttığı bu günlerde kendini korumak isteyen vatandaşlar ebegümeci ve adaçayına yöneldi.

2020.11.24 09:01 - Son Güncellenme: 2020.11.24 09:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ebegümeci ve adaçayına Bursalılardan yoğun ilgi! (ÖZEL HABER)
02:15 Ebegümeci ve adaçayına Bursalılardan yoğun ilgi! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Ebegümeci ve adaçayına Bursalılardan yoğun ilgi! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında koronavirüsten korunmak için ebegümeci ve adaçayının gargara olarak kullanılmasını önerdi.

Birçok faydası bulunan ebegümeci ve adaçayına Bursalılar yoğun ilgi gösteriyor.

"İKİSİ DE HARİKA BİR BİTKİ" 

Aktar Taner Esin, "Ebegümeci çok faydalı ve şifalı bir bitki. En önemli özelliklerinden biri antiseptik özelliğinin olması. Boğazdaki bakterileri çok iyi temizliyor. Ebegümecinin adaçayı ile beraber kullanılması öneriliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'da önerdikten sonra talep iyice patladı. İkisi de harika bir bitki. Zararları yok. Ebegümecinin çiçeğiyle adaçayını beraber kullanıyorsunuz. Nasıl yapıldığı yani tarifi her yerde var. Bir su bardağı suya bir tutam adaçayı bir tutamda ebegümeci koyup, 5 dakika kaynatıyorsunuz. Daha sonra süzüyorsunuz. Elde ettiğiniz suyu sabah, öğle ve akşam olmak üzere gargara yaparak kullanıyorsunuz. Arada bir suyunu içmekte iyidir. Bir zararı yok. Önemli olan mikrobun ciğere inmesini önlemek. Adaçayının paketi 5 lira, ebegümecinin paketi ise 10 lira. Bursalılar inanılmaz talep gösteriyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.24 09:01 - Son Güncellenme: 2020.11.24 09:59 - HABER MERKEZİ
A