Ebe adayları buluştu

Ebe adayları buluştu

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen, 4'üncü Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi'ne 43 üniversiteden yaklaşık 500 ebelik bölümü öğrencisi katıldı.

2013.05.02 18:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 18:40 - Yaşam
A
Ebe adayları buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen, 4'üncü Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi' OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Kongreye, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kongrenin açılış bölümünde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan sağlık hizmetinde zaman ve enerji hesabının yapılamayacağını belirterek, "Bu hizmet özveri gerektirir. Bugün bu yorgunluğun karşılığında beklenen, teşekkür ve takdir edilme isteğidir. Bunu bulursanız yorgunluk zaten gider ama bulamazsanız da işinizi yine aynı sevgi ve özveriyle yapmak zorundasınız. Bebek, çocuk ve annesiyle ilgilenen bir meslek erbabı eğer o bebeği sevemiyorsa hizmetini tam anlamıyla yerine getiremez. Yani bir sağlık personeli göreve ilk başladığında sahip olduğu enerjiyi emeklilik gününe dek muhafaza etmek zorundadır ki, gerçek hizmeti verip, verimli olabilsin. Daha öğrenciyken bilimsel bir tavır takınmaya çalışmanız gerçekten ülke geleceği açısında da çok önemli. Kongre düzenlemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum" dedi.

Kongre kapsamında Ebeler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan'ın 'Sağlıkta Dönüşüm Programının Ebelik Mesleğine Yansımaları' başlıklı sunumuyla devam etti. 3 gün sürecek olan ve 220 bildirinin sunulacağı kongreye, 43 üniversiteden yaklaşık 500 ebelik bölümü öğrenci katıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 18:40 - Son Güncellenme: 2013.05.02 18:40 - Zeynep Çelik
A