Duygularını, ağzıyla yaptığı resimlerle anlattı

Duygularını, ağzıyla yaptığı resimlerle anlattı

YOZGAT Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan engelliler tarafından yapılan el sanatları ve resimler sergilendi. 40 yaşındaki bedensel engelli Narin Işık'ın ağzıyla yaptığı tablolar serginin ilgi odağı oldu.

2013.05.09 14:47 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:47 - Güncel
A
Duygularını, ağzıyla yaptığı resimlerle anlattı

Yozgat'ta 230 yaşlı ve engellinin barındığı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 'Hayata Bağlanma ve Yaşama Sevinçlerini Paylaşma' sloganıyla faaliyete geçirilen el işi ve resim atölyelerinde, 2 yıllık çalışmanın sonucunda yapılan eserlerden oluşan serginin açılışını Vali Yardımcısı Yavuz Güner yaptı. Sergilenen 250 tablonun çoğunluğunda imzası olan bedensel engelli Narin Işık, sıkıntılarını aşmak amacıyla resim yapmaya başladığını söyledi. Çocukluğunda düşme sonucu eli ve ayaklarını kullanamadığı için tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Işık, "İki yıl önce ağzımı ve dişlerimi kullanarak resim yapmaya başladım. Yaptığım resimlerle hislerimi anlatmaya çalışıyorum. Bir anlamda da çevreme örnek oluyorum" dedi.

Resim öğretmeni Emre Tetik, engelli öğrencilerinin 2 yıldır büyük bir azimle çalıştıklarını belirterek, "Şu an resim konusunda 7 kişi kurslara devam ediyor ve bunlardan 6'sı bedensel engelli. Öğrencilerimin kimi eliyle resim yapar, bazıları da dişleriyle tuttuğu fırçayla resim yapıyor. Engelleri aşma adına büyük bir azimle çalışan öğrencilerimi kutluyorum" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:47 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:47 - Ramazan Acar
A