Durun boşanamazsınız'

Durun boşanamazsınız'

'Bu iş yürümez' diyenlere Aile Bakanlığı desteği... 5 ilde başlatılan pilot çalışmayla uzman danışmanlar boşanmanın eşiğindeki 450 çiftle görüşme yaptı. 75 yuva kurtuldu. Şimdi sırada 76 ildeki çatırdayan evlilikler var.

2013.07.17 09:24 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:25 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Durun boşanamazsınız'

 

Türkiye'de her yıl ortalama 120 bin çiftin boşanması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Geçen yıl 5 ayrı ilde aile mahkemeleriyle işbirliğine giden Bakanlık, boşanma davası açan çiftlerden 450'siyle bağlantı kurdu ve 75 yuvayı (yüzde 17) yıkılmaktan kurtardı. Burdur, Kırıkkale, Ankara, İzmir ve Karabük'te başlatılan pilot uygulamadan sonuç alınınca yöntemin ülke genelinde yaygınlaştırılmasına karar verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatı üzerine çalışma başlatan bürokratlar, boşanma davası açmış çiftlerle bire bir görüşme yapacak danışmanların eğitim sürecini de hızlandırdı.

'SIKINTI İLK 5 YILDA'

Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul ve Samsun'daki aile danışmanları da, görev yaptıkları illerde ikna turlarına başladı. 12 ilde devam eden çalışma, yıl içinde kademeli olarak 81 ilde yaygınlaşacak. Bakan Şahin'in her aşamasını adım adım takip ettiği projeyi anlatan Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, "Boşanmaların büyük bölümü evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşiyor. En büyük nedeni de çiftlerin evliliğe hazır olmadan nikah masasına oturması" dedi. 

'YARDIM İSTEYEN AZ'

Aile Bakanlı'nın yetkilileri ardından şunları söyledi:  Türkiye'de yapılan Aile Yapısı araştırmasının sonuçlarına göre, boşanma aşamasına gelen çiftlerin yüzde 63'ü sıkıntıyı aşmak için kimseden yardım almıyor. Uzmanlarımız da anlaşmazlığın kaynağına inip gidermeye çalışıyor. Aile içi iletişim, çatışma çözme, öfke kontrolü konularında bilgilendirme ve telkinlerde bulunuluyor.

600 BİN EVLENİYOR 120 BİN AYRILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin bu yılın ilk altı aylık verilerine dayanarak verdiği bilgiye göre, Türkiye'de her yıl ortalama 600 bin çift evleniyor. Yaklaşık 120 bin çift ise boşanıyor. Boşanma oranı Avrupa ortalamasının altında olmasına rağmen yıkılan yuva sayısı her yıl artıyor.
 

AKŞAM

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 09:24 - Son Güncellenme: 2013.07.17 09:25 - HABER MERKEZİ
A