"Dünyayla aynı dili konuşmuyoruz"

"Dünyayla aynı dili konuşmuyoruz"

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun iş yaşamına etkileri Bursa'da tartışıldı. Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını savunan Güreli Yeminli Mali Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Güreli, "Dünyayla aynı dili konuşmuyoruz. Kanundaki değişiklikler önemli bir kilometre taşıdır" dedi.

2012.12.18 16:41 - Son Güncellenme: 2012.12.18 16:46 - Ekonomi
A
"Dünyayla aynı dili konuşmuyoruz"

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

İş dünyasının tartıştığı Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun iş yaşamına getirdikleri Bursa'da masaya yatırıldı. Bağımsız denetim firmasının Bursa şubesinin açılışına katılan Güreli Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Güreli, yeni kanunla birlikte dünyayla entegre olmada sorun yaşayan Türkiye'nin önündeki engelin kalktığını söyledi. Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin dünyadaki gelişmelere bağlı olarak ihtiyacı karşılamada yetersiz olduğunu savunan Güreli, "Dünyayla aynı dili konuşmuyoruz.  Böyle bir dönemde Türk Ticaret Kanunu içinde yapılan yenilik ve değişimler ülkemiz için önemli bir kilometre taşıdır. Bugün ülkemizde ticari yaşamın kurallarının yeniden ve çağdaş bir yaklaşımla tanımlanması yapılıyor" diye konuştu.

TÜRKİYE AGRASİF YATIRIMLA TANIŞACAK
Yeni yıl ile birlikte Türkiye'de bütün şirketlerin Avrupa ve dünyada 125 ülkenin kullandığı Finansal Raporlama Standartlarında denetim yapabileceğine dikkati çeken Güreli, "Denetim yönünden mesleğimizin paralelliği açısından yeni TTK önemli. Devrim niteliğinde bazı konuları içeriyor. Dünya ticaretiyle şeffaflık denen bir prensibi ve risk yönetimini, iç denetimi koyuyor. Avrupa birliği standartlarına doğru erişmek için rekabetçi ortamı yakalıyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin güvenilir bir liman haline geldiğine de işaret eden Güreli,  agresif bir yatırım talebiyle karşılaşılacağını söyledi. 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.12.18 16:41 - Son Güncellenme: 2012.12.18 16:46 - Yavuz Gerçeksi
A