Dünyanın en kaliteli gülleri Kestel'de yetişiyor

Dünyanın en kaliteli gülleri Kestel'de yetişiyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kestel ilçesinde Gül üreten Ekerler Roses firmasını gezdi.

2013.05.09 13:15 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Dünyanın en kaliteli gülleri Kestel'de yetişiyor

Dünyanın en büyük gül üretim merkezi olan Ekerler Roses, sahibi Ahmet Eker ve Kestel Kaymakamı Cemil Aksak tarafından karşılanan Vali Harput, gül bahçesinin sıkıntı ve stresi azaltır dedi.
   Bursa'da herkesin iftihar ettiği ve Bursa'nın değerine değer katan bir tesiste olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Harput, " Ahmet Eker adlı vatandaşımızın, üreticimizin dünyanın en büyük gül üretim merkezlerinden birisi olarak bildiğimiz gül bahçesindeyiz. Birbirinden farklı çeşitler, birbirinden farklı renkler, adeta insanların sıkıntısını, stresini, moralsizliğini, her türlü problemine iyi gelen bu güller bugün Bursa'nın gururu olarak, Bursa'nın dışında olmakla beraber aynı zamanda Türkiye'nin de dışında pek çok ülkeye satılmak suretiyle bir büyük başarıyı sergilemekte. Bu başarısından dolayı ben Ahmet Beyi kutluyorum. Olayı hem Bursa'nın yeşil dokusunu zenginleştirmesi, hem özellikle Belediyelerimizin, şehirlerimizin çevre düzenlemesinde park ve bahçe düzenlemelerinde çok önemli bir boşluğu doldurması, aynı zamanda gül gibi en kaliteli çiçek türünün çok zengin türleri ile geliştirilerek dünya ölçeğinde bir başarıya imza atması, her türlü takdirin üzerinde. Bu manada da takdirlerimi kendisine ifade ediyorum. Daha büyük başarılara ulaşmasını diliyor ve bekliyorum" dedi.
          Ekerler Roses sahibi Ahmet Eker ise bu işin baba mesleği olduğunu ve bu sektörde seksen yıldır olduğunu belirterek, Alman kordes güllerinin Türkiye ve Bölge acentesiyiz. Yani bölge derken dünyayı 17'ye bölmüşler, dünyanın 17 de 1 i bizim. Bizim üretimimizin yüzde 84,6 sını ihracat ediyoruz. Özellikle Türk Cumhuriyetlerine, Rusya, Ukrayna, Irak, Cezayir, Fas, Mısır ve son üç yıldır da çok ciddi rakamlarda Kore'ye yolluyoruz. Türkleri çok sevdikleri içinde özellikle bütün siparişlerini iptal edip Türkiye'nin üretiminde ki gülleri tercih ediyorlar. 2009, 2011, 2012 yıllarında Avrupa'da güllerin üretilmesine onay veren bir kurum, bu üç yılda en kaliteli üretici belgesi aldık. Bu sene 83 yeni çeşit göndermişler, bunları test ediyoruz Yenişehir'de, 2 yıl kalıyor eğer Türkiye şartlarına uyum sağlarlar ise üretime alıyoruz" dedi.
          Ekerler Roses, 2000 yılında faaliyetlerine 1500 m2' lik bir alanda kesme gül üretimi ile başlayarak, 2002 yılında gül fidesi üretimine geçmiştir. Başta 80 000 adet olan gül üretimi birkaç yıl içerisinde 1.5 milyon adede yükselmiştir.
          Ekerler Roses 523 dönümlük arazisinde Avrupa kalite ödüllü Gül Fidanı üretimi yapmaktadır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 13:15 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:18 - HABER MERKEZİ
A